Her yıl binlerce çocuğun çeşitli spor dallarında ücretsiz olarak eğitimler aldığı yaz kurslarında ilginin yüksek olması nedeniyle, branş ve kulüp sayılarını artırdıklarını söyleyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, sporun her dalında kentimizi temsil edecek nesiller yetiştirmek istiyoruz dedi. 
Yüzüncü Yıl Spor Kulübü Tesisleri’nde, Yaz Spor Okulları faaliyetleri çerçevesinde, 2 ay boyunca futbol temel eğitimleri alan 200 çocuğun sertifika törenine katılan Başkan Çetin, burada çocukların ailelerinin sevgi seliyle karşılaştı.  

yaz spor okulları
Bu yıl da büyük ilgi gören ve binlerce çocuğun faydalandığı ücretsiz Yaz Spor Okulları etkinliği kapsamında, futbol temel eğitimlerini alan 200 çocuk için Yüzüncü Yıl Spor Kulübü’nde sertifika töreni düzenlendi. Yaz tatillerini en etkili bir şekilde geçirmek isteyen, 7-15 yaş arası çocukların katıldığı ve başarıyla futbol eğitimlerini tamamlayan genç sporculara, Yaz Spor Okulları katılım belgelerini veren Başkan Soner Çetin, sadece futbol değil, tenis, savunma sporları, jimnastik, yüzme gibi dallarda açılan yaz spor okullarına binlerce çocuğun katıldığını söyleyerek, her yıl daha da büyüyerek pek çok branşta başarılı sporcular yetiştirmek istediklerini söyledi. 
Törene katılan çocuklar ve ailelerine bir konuşma yapan Başkan Soner Çetin, “Sporun her dalında kentimizi temsil edeceksiniz, bu ülkenin valileri, kaymakamları, belediye başkanları, üst düzey yöneticileri sizin aranızdan çıkacak. Bu nedenle bizim için siz çok önemlisiniz çocuklar. Bu bilinçle hareket ederek, her şey çocuklarımız ve gençlerimiz için yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.  

yaz spor okulları
Yaz spor okullarına katılan çocuklara hikâye kitapları hediye eden Başkan Çetin, genç sporculara Cumhuriyetin emanetçileri olduğunu hatırlatarak, onlara güvendiklerini söyledi.  Yaz aylarında her yıl on binlerce çocuğa yüzme eğitimleri verildiğini söyleyen Başkan Soner Çetin, sıcak Adana günlerinde çocukların serinlemesi için 5 ayrı noktada su oyun parkları yaptıklarını ve burada eğlenceli zaman geçirdiklerini anlatarak, Çukurova Belediyesi’nin bu ve benzeri çalışmalarının gençler ve çocuklar için artarak devam edeceğini söyledi. 

yaz spor okulları
“Belediyecilik sadece temizlik, yol, alt yapı çalışmaları değildir” diyen Başkan Çetin, önemli olan sosyal belediyecilik anlayışı olduğunu belirterek, “Belediyeler kültür ve sanat anlamında neler yapıyor, çalışan kadınlar ve engelli çocukları, hatta onların anneleri için neler yapıyorsunuz, bunlar önemli. Çukurova Belediyesi her yaştan ve her durumda ki vatandaşının yanındadır” dedi. Yaz Okulları sertifika töreninde, güzel bir etkinlik için burada olduklarının altını çizen Başkan Soner Çetin, çocuklara bir kez daha seslenerek, dağıtılan sertifikaları odalarının en güzel yerine asmalarını istedi. Gençlerin ve çocukların geleceğimizin teminatı olduğunu söyleyen Başkan Çetin, onlara güvendiklerini ve sağlıklı bir nesil yetişmesi için belediye olarak ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ifade etti.