İçişleri Bakanlığınca yayınlanan genelge gereğince sokağa çıkma yasağında açık olacak iş yerleri kapsamında izin verilen işletmeler, virüsle mücadele etme sürecinde de üretim faaliyetlerini gerçekleştirerek ülke ekonomisine olan katkılarını sürdürüyor.

Konu ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Vali Demirtaş, salgın sürecinde vatandaşların sağlığını korumak amacıyla alınan tedbirlerin ülke ekonomisine olan etkilerini en aza indirmek için gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi.

Bugün Adana’da 1219 işletmenin 15 bin çalışanıyla tedbirlere ve hijyen kurallarına en üst seviyede uyarak üretim gerçekleştirdiğini dile getiren Vali Demirtaş, “Daha önceki sokağa çıkma yasağında üretimine devam etmesi için izin verilen işletme sayımız 500’dü. Bugün bu sayı 1219 Üstelik bu süreçte yeni fabrikalar da açılarak üretim hayatına dahil oldu.  Salgın sürecinin ekonomik etkilerini en aza indirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Yarının Adana’sının yarının Türkiye’sinin çok daha güzel olması için çalışan, üreten, emek harcayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Tüm bu üretim faaliyetleri devam ederken işçilerin sağlığını korumak amacıyla üst düzey önlemlerin alındığını kaydeden Vali Demirtaş, Çin’den tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını nedeniyle ülke genelinde alınan önlemlerin, Adana sanayisinin ve üretiminin kalbi olan Adana Organize Sanayi Bölgesinde ve diğer işletmelerde de titizlikle uygulandığını sözlerine ekledi.