Adana Ticaret Odası ile KOSGEB tarafından düzenlenen, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”nde başarılı olan 60 kursiyere sertifikaları verildi. ATO’da düzenlenen törende konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer, Türk ekonomisinin en önemli hedeflerinden birinin girişimcilik ruhunun her kesime yayılması olduğunu ifade ederek, “Girişimcilik, istihdam ve üretimin temel lokomotifidir. Girişimciliğin olmadığı bir ortamda ne üretim, ne istihdam, ne de katmadeğerden bahsedilemez. Bölgemizin ticaretine yön vermek, yeni üretim ve istihdam alanları oluşturmak, ancak yeni girişimcilerimizin sayısının artmasıyla gerçekleşebilir. Bu tür eğitimler, bizleri her geçen gün hedefimize biraz daha yaklaştırıyor” dedi.
    Girişimciliğin yaygınlaştırılması için çok sayıda devlet desteği bulunduğuna da işaret eden Ali Gizer konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Adana ekonomisi bugün 60 girişimci kazandı. Ancak hak ettiğiniz bu sertifika, bir süre sonra yeterli olmayacak. Çünkü burada sertifika ile başlayan süreç, sizleri daha da büyük düşünmeye itecek. Bu tür eğitimler, projesi olan yeni iş fikirleri üretebilen girişimciler için büyük bir fırsattır. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek, doğru hamleler ve emin adımlarla ilerlemek sizlerin gelişmesinde önemli bir rol oynayacaktır. Gerek Odamız, gerekse bünyemizde faaliyet gösteren ve sizlere Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni veren Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) ile bundan sonraki süreçte de yanınızda olacağız. İşlerinizin geliştirilmesi ve yeni fikirlerinizin en rantabl şekilde hayata geçirilmesi yönünde her türlü danışmanlık desteğini sunmaya hazırız. Çünkü sizlerin büyümesi, gelişmesi, her yönüyle Adana ekonomisine katkı olarak yansıyacaktır. Uygulamalı Girişimcilik Eğitim programı neticesinde, risk alabilen, farkındalık oluşturan yenilikçi, araştırmacı kendi işinin patronu, vizyon ve misyon sahibi siz yeni girişimci adaylarının en kısa zamanda işletmelerinizi kurarak, hazırladığınız iş planlarıyla KOSGEB'den destek alacağınıza inancım tamdır.”