ADANAGİAD Başkanı Halid Milli ve yönetim kurulu üyelerince Sheraton Oteli'nde gerçekleştirilen toplantıda Vali Elban’a, Adana'nın gelişmesi ve kalkınması için hazırlanan 'Simge Adana' ve 'Marinaport' projeleriyle ilgili sunum yapıldı.

HALİD MİLLİ KATILIMCILARA SESLENDİ

Toplantıda Vali Elban başta olmak üzere katılımcılara seslenen ADANAGİAD Başkanı Halid Milli, dernek olarak her zaman kentin ve ülkenin yararına olan her işte sorumluluk duygusuyla ellerini taşın altına koymaktan çekinmediklerini söyledi. ADANAGİAD'ın 2014 Şubat ayında Adana MarinaPort ve 2019 Mart ayında Simge Adana projeleriyle çok önemli bir adım attığını ifade eden Başkan Halid Milli, şunları kaydetti:


"Adana MarinaPort Projesi, Seyhan Baraj Gölü ve çevresini hedef alan önemli bir projeydi. Ulusal ve uluslararası alanda kendini kanıtlamış 3 kentsel tasarımcı bu yarışma için davet edilmişti. Burada amaç, Adana'nın incisi olan Seyhan Baraj Gölü ve kıyılarını bölgesel bir çekim merkezi haline getirebilecek bir proje ortaya çıkarmaktı. Yarışmacıların oluşturduğu projelerde, tekne bağlama alanları, su sporları merkezi, yürüyüş-koşu-bisiklet yolları, çevreyle bütünleşebilen ticari yapılar ve kıyı şeridi boyunca önerilen endemik bitkiler öne çıkıyordu. Seyhan Baraj Gölünün batı kıyısını oluşturan Adnan Menderes Sahil Yolunun düzenlenmesinde ADANAGİAD'ın hayata geçirdiği Marina Port Projesinden esinlenilmesinden gurur duyuyoruz. Simge Adana Projemiz de, kent bilincimizi yükseltecek, şehrimize bakış açımızı değiştirecek ve yerel yöneticilerden beklentimizi yükseltecek önemli bir fikir projesidir, tıpkı Adana Marina Port gibi. Bu projemizde de ulusal ve uluslararası çapta, kendi alanında yetkinliğini kanıtlamış isimlerin hazırladığı tasarımlar bir yarışma sonucunda belirlendi. Her zaman söylüyoruz; ADANAGİAD ailesi olarak bizler, daha yaşanabilir ve iyi bir şehirde yaşamak istiyoruz. Kentimizi tanıtacak, yatırımların ve istihdamın önünü açacak, kente değer katacak ve çekim merkezi olmasını sağlayacak bu projelerle bunu yapan ilk sivil toplum kuruluşu olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu amaç doğrultusunda söz konusu projelerin yaşam bulması noktasında da, herkesin desteğini bekliyoruz. Sayın Valimizin gösterdiği ilgiye ve verdiği desteğe çok teşekkür ediyoruz."

Toplantıda konuşan Vali Elban, Adana’nın her yönüyle büyük avantajlara sahip olduğunu dile getirdi.  Adana’nın bulunduğu noktalardan çok daha iyi yerlere varabilmesi için tarım ve sanayiye gereken önemi gösterdiklerini söyleyen Vali Elban, “Ancak Adana öyle bir kent ki sadece iyi bir şehircilik anlayışıyla bile kentimiz, hem zenginleşir hem kalkınır hem de çok büyük bir çekim merkezi haline gelebilir. Bu anlamda ADANAGİAD projelerine emek verenleri kutluyorum. Her zaman bir arada olacağız. Kentimizin daha güzel yarınlarını el birliği ile inşa edeceğiz. " dedi.

ADANAGİAD Başkanı Halid Milli ise kentin yararına olan her işte sorumluluk duygusuyla ellerini taşın altına soktuklarını söyleyerek ilgisi ve destekleri için Vali Elban’a teşekkür ettiklerini dile getirdi.  Karşılıklı görüş alışverişiyle devam eden toplantı, yapılan çeşitli değerlendirmelerin ardından sona erdi.