ADASO Başkanı Ümit Özgümüş ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Büyükelçi Yenel, komşu ülkelerle ticari ilişkilerin geliştirilmesinin hedeflendiğini,  bu amaçla girişimlerin sürdürüldüğünü bildirdi. Vize uygulamasının kaldırıldığı süreçte Suriye ile ilişkilerde Adana’nın geride kaldığını gözlemlediklerini belirten Yenel,  ticari işbirliği ortamı yaratılmasındaki engellerin kaldırılmasını amaçladıklarını söyledi.

Halep Başkonsolosu Adnan Keçeci de, Suriye ile yapılan ticarette bürokrasideki hantallıktan kaynaklanan sorunlar bulunduğuna dikkati çekerek, ülke yönetiminin dışa açılmak istediğini, açılımda Türkiye’nin büyük önemi olduğunu belirtti.

 ADASO Başkanı Ümit Özgümüş, nakliyenin uluslar arası ticarette artık çok önemli hale geldiğini, Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın 2025 yılına kadar olan stratejisinde öncelikle komşu ülkelerle ticaretin ön plana çıktığını,  Suriye’nin ticaret yapılabilecek çok önemli bir ülke olduğunu söyledi.

İki ülke arasında tarihi ve kültürel bağlar bulunduğuna dikkati çeken Özgümüş, aynı teknolojiler ve benzer ürünlerin üretilmesinden ve Suriye’nin korumacı politikalarından dolayı ticari ilişkilerin yeterince gelişmediğini ifade etti.

Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın yönetime gelmesiyle iki ülke arasında siyasi ve ticari olarak çok ciddi bir yakınlaşma başladığını, vizelerin kaldırılmasının bu ivmeyi hızlandırdığını belirten Özgümüş, “Adana Sanayi Odası olarak,  Suriye’yi ticari partner olarak yeniden hedef ülkeler arasına aldık. Sayın Başkonsolosumuzun görev süresinde desteği ve organizasyonuyla bu ilişkileri tekrar hızlandıracağız” dedi.

adana haber, adana, yüreğir, karataş, adana belediyesi, çukurova, mersin, adana sohbet, adana haberler, adana tarihçesi, adana fotoğraf galerisi, adana yemekleri, adana turistik yerler, adana haber, adana sanayi, adana kobi rehberi, adana ekonomisi, adana da etkinlikler, adana rehberi, cukurova tv, aytaç durak, emctr, belediye, kobi, gökhan durak,ömer çelik, dava,mahkeme,adliye,seyhan,ceyhan,haber özel,gazeteci,basın, karaisalı haber,azim öztürk,akp,chp,mhp,seyhan,çatalan,adana demirspor,adanaspor,botaş,aski,ucuz ekmek,en ucuz su,medya,haberekstra, haberekstra.net, adana basın,çukurova gündem,çukurova güncel,adana emlak, otomobil adana,adana futbol,