Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, Adana’nın tekstilin merkezlerinden biri olduğunu belirtti.

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) evsahipliğinde Adana’da ziyaretler gerçekleştiren Sakarya Sanayici ve İşadamları Derneği (SASİAD) heyeti Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç’ın sahibi olduğu Kıvanç Tekstil’de incelemelerde bulundu.

ÇUKUROVA SİFED ve Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez ve Yönetim Kurulu Üyeleri, SASİAD Başkanı Aydın Bahar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Günay Güneş, Sakarya Makine İmalatçıları Birliği Başkanı Metin Kar ile SASİAD üyeleri ADASO Başkanı Zeki Kıvanç’tan bilgi aldı.

Adana’nın tekstilin en önemli üretim merkezlerinden biri olduğunu vurgulayan Zeki Kıvanç, aile olarak Osmanlı döneminden bu yana tekstil üretimi üzerine yoğunlaştıklarını belirtti. Ürün geliştirmeye özel önem verdiklerini kaydeden Kıvanç, tekstilin çok meşakkatli bir iş kolu olduğunu, 25 personelin her gün farklı desenlerde kumaş ürettiğini söyledi.
SASİAD Başkanı Aydan Bahar ise Adana’daki gezilerinde birlik ve beraberliğin yanı sıra tatlı bir rekabete tanık olduklarını belirtti. Bahar, “Adana’da ‘ben değil biz’ kavramıyla hareket edilmeye başlanmış. Bu şekilde hareket edilirse her şeyin üstesinden gelineceğine inanıyorum” dedi.

ÇUKUROVA SİFED ve ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez de ziyaretin karşılıklı ticari işbirliğini geliştireceğine inandığını kaydetti. Globalleşen dünyada bilginin paylaşılması gerektiğine işaret eden Sönmez, Bölgeler arası ekonomik ilişkilerin iyi tutulması ve üst seviyeye çıkarılması için yoğun bir uğraş verdiklerini kaydetti.
SASİAD heyeti daha sonra Zeki Kıvanç’a teşekkür plaketi sundu.