Kanal A ekranlarında her hafta Cumartesi günü saat 10.30’da yayınlanan, Kanal A Haber Müdürü Murat Berhun ve Yeni Adana Gazetesi Editörü M.Ömer Üney’in birlikte hazırlayıp sunduğu ‘Satır Arası’ programının bu haftaki konuğu İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, oldu.

İŞKAD’ın Adana’da alanında kurulan ilk dernek olduğunu belirten Türkmen, yeni çalışma döneminde önemli projeleriyle Adana gündeminde yer alacaklarını vurguladı. Kamu kurum ve kuruluşlarının toplantılarında İŞKAD’a daha çok yer verilmesi ve toplantılara davet edilmeleri çağrısında bulunan Türkmen, 14 Aralık 2011’de Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Erdem Çenesiz’i Adana’da konuk edeceklerini söyledi.

İŞKAD’ın alanında kendini ispatlamış 70’ten fazla üyesi olduğunu hatırlatan Türkmen, Adana’da kadın girişimci sayısının yetersizliğinden yakındı. Kentte kadın girişimci sayısını artırmak için yoğun bir program hazırladıklarını belirten Türkmen, Adana’nın ekonomik potansiyelinin de iyi değerlendirilemediğini söyledi.

Adana ekonomisi ve işsizlik rakamlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Av. Türkmen, “Adana, illerin ekonomik verileri baz alındığında Türkiye sıralamasında 6. Sırada yer alıyor. İhracat ve üretim rakamlarını artırarak bu sıralamamızı daha yukarılara çekebiliriz. Öte yandan Adana’daki işsiz sayısının da azaldığını düşünüyorum. Adana’da ihtiyacı olanın da olmayanın da yeşil kartı var. Yeşil kartlıların hepsinin işsiz olduğu göz önüne alınıyor. 2012 yılından itibaren yeşil kart konusunda bir düzenleme yapılacak ve bu düzenlemeden sonra kentimizdeki işsiz sayısının azaldığı görülecek” dedi.

Adana’nın artık dünya çapında bilinen yeni markalar yaratmasının önemine işaret eden Türkmen, tarım, inşaat, mobilya ve tekstil sektörünün kent için hayati önem taşıdığını vurguladı.

İŞKAD’ı kamuoyunda daha ileri noktalara taşımanın çalışmalarına hızla başladıklarına işaret eden Türkmen, “Tüm kamu kurum ve kuruluşlarından, özellikle erkek egemen sivil toplum kuruluşlarından bizi daha çok dikkate almalarını bekliyoruz. Toplantılarında daha etkin yer almak istiyoruz” diye konuştu.