Firmaların defilelerini ünlü modeller Özge Ulusoy, İvana Sert, Wilma Elles, Didem Taslan, Elif Ece Uzun, İpek Tanrıyar yaparken, organizasyonun sunuculuğunu da ünlü model Doğa Bekleriz yapacak. 

VALİ ELBAN VE BAŞKAN KARALAR ZİYARET EDİLDİ

Adana’da moda günlerinin başlatılması için kolları sıvayan ve Fashion Breeze organizasyonu için katılımcı firmalar arasında yer alan dünyaca ünlü Saboroma Firması sahibi Sabahattin Bakıner,2D Ajans’ın sahipleri Duygu Zengin ve Doğa Bekleriz organizasyonu konuşmak adına Adana Valisi Süleyman Elban ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı da ziyaret etti. 

FASHİON BREEZE ORGANİZASYONU İÇİN GELDİK

Adana’ya geliş sebebinden de bahseden Bakıner, “Adana’da Fashion Breeze organizasyonu için geldim, benim de Adana’ya bir vefa borcum olduğundan dolayı ‘Adana’ya bir efsane geri dönüyor’ gibi, burada yeni bir oluşuma katkım olabilir anlamında destek vermeye geldim. Benim de bir katkım olursa çok mutlu olacağıma inanıyorum” diye konuştu. 

AHMET BAKINER YURT DIŞINI TEMSİL EDİYOR

Dünyaca ünlü Saboroma Firması sahibi Sabahattin Bakıner ile kendisini ve moda dünyasına kattığı yenilikleri, Fashion Breeze organizasyonunu konuşmak adına bir araya geldik. Yurt dışında işleri yürüten oğlu Ahmet Bakıner’in olduğunu söyleyen Sabahattin Bakıner, “ Oğlum Ahmet Bakıner’de Saboroma’yı yurt dışında temsil ediyor. Aile şirketi olmaktan dolayı ayrıca gurur duyuyorum” dedi. 
Adana’nın topraklarından çıkıp, bir Adana markasını İstanbul’a ve ardından da tüm dünyaya açtınız. Öncelikle biraz kendinizden, Saborama’nın tarihçesinden bahsedebilir misiniz?
1970 senelerinde Adana’da işe başlayıp 70-80-90 senelerine kadar Adana’da efsaneleştik. Bununla beraber Adana’da çok güzel şeyler başardık. Adana’da ilk defile organizasyonu yapan firmalardan birisiyiz. Ben bu esnada Adana’da moda fuarıyla beraber konfeksiyon tercihimi İstanbul’a taşıdım. 90 yıllardan 2010 yılına kadar İstanbul Osmanbey’de çok güzel bir yer kurduk ve İstanbul’dan Türkiye’de ki firmalara dağıtım yaptık. Bundan sonra daha neler katabilirim diye, ilk hedefimi Newyork’ta 38. Caddeye taşıdım. 
Adana’da ilk defile yapan firmasınız, biraz bahsedebilir misiniz?
1970’li yıllarda Adana’da çok fazla konfeksiyonun olmadığı bir tarihti. Bu konfeksiyon tarihinde bir tek Adana’da Mahir ve Niyazi diye iki arkadaşımız vardı. Bununla beraber ben de bunlara katkıda bulundum. Daha çok gençtim ve kendimi de ön plana çıkartmak adına Adana’da 1980 senelerinde Sürmeli Oteli’nde ilk defilemi yaptım. Adana’mız o zaman ilk defileyle tanışmış oldu. Bu olay beni bir adım daha ileri götürdü, Güney bölgeler, Ankara, Mersin gibi birçok bölgelerden müşterilerim gelmeye başlayınca bende imalatımı bir kat daha ileriye taşımak adına İstanbul’a gitme kararı verdim. Çünkü artık bu işin İstanbul’da olduğunu düşünüyordum. İlk deneyimime de orada başladım ve orada da muaffak oldum. 
Amerika’ya geçiş serüveninizi anlatabilir misiniz?
Çok güzel işlere imza attığıma inanıyorum. Bununla beraber oradaki hedeflerimde başarılı olduktan sonra, düşünceme göre ben moda ve giyimin merkezi Amerika olduğunu gördüm, şansımı bir de orada denemek istedim. Çok şükür ki orada da başarılı oldum. 20 yıldan beri Amerika’da çok güzel şeyler yaptığıma inanıyorum. Amerika’da başarılı olduktan sonra Avrupa bölgelerine yöneldim. Fransa, İtalya, İngiltere, Almanya gibi ülkelerde Franchising altında mal verdim. 
Adana’ya asıl geliş sebebiniz nedir?
Adana’da Fashion Breeze organizasyonu için geldim, benim de Adana’ya bir vefa borcum olduğundan dolayı ‘Adana’ya bir efsane geri dönüyor’ gibi, burada yeni bir oluşuma katkım olabilir anlamında destek vermeye geldim. Benim de bir katkım olursa çok mutlu olacağıma inanıyorum.  
Dünyaca ünlü bir marka olan Saboroma Firması Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bakıner, biraz sizi tanıyabilir miyiz?
Saboroma Firması kökeninin Adana olduğu ve yaklaşık 45 yıldır bir geçmişi olan firmadır. Bu firmanın temelleri Adana’da atıldı.  Adana’dan İstanbul’a, İstanbul’dan Amerika’ya ve Avrupa’ya bir serüven macerası var. Hali hazırda bugün 52 ülkeye ihracat yapıyoruz ve gerçekten Adana’nın bereketli topraklarının firmamız üzerinde etkisi çok büyüktür. O yüzden burada olmak bizim için çok anlamlı. 

Burası bir aile şirketi ve bu şirketin kurumsal yapısından bahsedebilir misiniz?
Aslında Adana bir marka, gerçekten bir marka. Çok değerli olan ve biz de Adana’yı daha güzel yerlere getirebilmek için güzel projelerde yer almak istiyoruz. Bildiğiniz üzere Saboroma Firmasının yurt dışı Amerika ve Avrupa’ya taşımaktan sorumlu bir kişiyim. Daha önce firma aile yapısı olarak başlayan firma kurumsal anlamda şu anda dünyanın birçok ülkesine ihracat yapmaktadır. Ama dediğim gibi bu Adana markası olan bir firmayı en ileriye taşımak bizim için çok anlamlı.  Saboroma firması olarak ünlüleri de giydiriyoruz. Annem Leyla Bakıner ise tasarım konusunda firmamıza mentörlük yapıyor. 
Adana’yı Avrupa’ya nasıl açabiliriz, nasıl tanıtabiliriz?
Adana’nın her şeyi ayrı bir bereketlidir. Yemesi, içmesi, insanları, kültürü olsun her anlamda bir turizm başkentidir. Tarihi dokusu, ne tarafa bakarsanız bakın buram buram tarih kokar. Tabi ki burada yıllar öncesinde var olan tarihini kullanabilirsek gerek yurt içi gerekse yurt dışından birçok misafirimizi ağırlayabiliriz. Adana’yı bir marka haline getirerek, gerek yemeğiyle, gerek giyimiyle, gerek de tarihi dokusuyla Türkiye ve dünyaya tanıtacağımızı düşünüyorum