İsmail Parlak Şirketler  Gurubu'na bağlı Güney Doğal Gaz A.Ş. (GDG) , Ahiler Kalkınma Ajansı'nın da katkıları ile Niğde'nin Kemerhisar ilçesinde Türkiye'nin en yüksek saflıktaki (%99,995) karbondioksit gazı üretim ve dolum tesisini faaliyete geçirdi.
Yüksek saflıktaki CO2 dolumu artık Türkiye'de yapılacak 
Ahiler Kalkınma Ajansı’nın da katkılarıyla şu ana kadar yaklaşık 3.2 milyon TL lik bir yatırımla bu tesisi kurduklarını belirten GDG Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Parlak, “Daha önce yurt dışında yapılan yüksek saflıktaki karbondioksit gazı dolumları bundan böyle Türkiye’de ilk olarak bizim tarafımızdan yapılmaya başlanacak" dedi.  Yaptıkları yatırımın talep doğrultusunda devam edeceğini belirten Parlak,  Türkiye’nin ilk ve tek Yüksek Saflıkta Karbondioksit Dolum Merkezi’ni kurmanın tüketiciler tarafından maliyetleri olumlu yönde etkileyecek olmasının önemini vurguladı.
Tüketici maliyeti on kat daha ucuz olacak
GDG tarafından üretimi yapılan ve satışa sunulan gazın ,yurt dışından ithal edilen tüplere oranla maliyetlerinin neredeyse on kat daha ucuz olacağını da ifade eden Parlak, bu tesisi faaliyete almalarından sonra bu ürünleri ithal ettikleri ülkelerden de siparişler aldıklarını belirtti.
Üretimin her safhasında safiyet analizi yapılıyor 
Parlak, Günlük 120 ton üretim kapasitesi olan tesisin üretim kalitesinin ve çalışma sisteminin AB Güvenlik Direktifleri ve standartlarına uygunluğunun yanı sıra , gaz üretimlerinin her aşmasının da yeni kurulan ve 9 saniyede 23 gaz analizi gerçekleştiren kalite labaratuarları tarafından analiz edilmesinin müşteri memnuniyeti açısından önemini vurguladı.
Tesis müdürü Abdullah Ektirici'de, ürün kalite ve saflıklarının TSE ve Gıda Üretim standartlarının üzerinde olduğunu ifade ederek, Türkiye'de üretilen en saf karbondioksit gazı olan mamullerinin TSE, AAL (Atlantic Analytical Laboratory) ,Airborn Laboratories ve Carbagas tarafından yapılmış olan ilgili testlerle de tescillendiğini belirtti.
Açılışa Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Ahiler Kalkınma Ajansı Yetkilileri ,Bor Sanayi ve Ticaret odası üyeleri, işadamları ve Kemerhisar Belediyesi Meclis Üyeleri katıldı. Düzenlenen kokteyl sırasında davetliler GDG Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Parlak ve Fabrika Müdürü Abdullah Ektirici’den tesisler hakkında bilgi aldı. Kokteylin açılış pastasını ise Ahiler Kalkınma Ajansı’ndan Demet Taşcı ve Kimyager Uğur Güzay  birlikte keserken, Kemerhisar  Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı ve GDG Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Parlak’ta eşlik etti.