Avrupa İş Ödülleri; Avrupa’nın 34 ülkesinden önemli başarılara imza atmış şirketlerin; girişimcilik, istihdam, müşteri memnuniyeti, sürdürülebilirlik, ithalat-ihracat, büyüme stratejisi, inovasyon gibi kategorilerde dünyanın en büyük şirketlerinin ve kurumlarının profesyonellerinden oluşan bağımsız jüri değerlendirmesi halk oylaması neticesinde verilmektedir. Yarışma katılımcısı şirketlerin, sorumlu hareket ederek faaliyet gösterdikleri alanda ekonomiyi, sosyal hayatı ve çevreyi olumlu etkileyen, aynı zamanda yenilikçi ve başarılı olan uygulamalara sahip olmaları ve bunu sürdürülebilir kılmaları yarışmanın ana şartları arasında yer almaktadır.
Sıra “Avrupa Şampiyonluğu”nda  Sunar Mısır,  ikinci aşamada yapılan halk oylaması sonucu Türkiye’nin en başarılı şirketleri ile yarışarak Avrupa İş Ödülleri’nde Türkiye’nin tek temsilcisi ve halk şampiyonu oldu ve son aşama olan ve 34 ülkenin 34 şampiyonuyla yarışma hakkını kazandı.  

Yarışma sürecini değerlendiren Sunar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Nuri Çomu; “Sadece kendi soframızda değil tüm dünya sofralarına gönderdiğimiz ürünlerimizi büyük bir titizlikle üretiyoruz. Sergilediğimiz titizlik sadece ürün için de geçerlidir. Bizim için yarının kaynaklarına katkıda bulunarak bugünün ihtiyaçlarını karşılamak önemlidir. Hammaddemizi sürdürülebilir tarım ile elde etmek, insan sağlığına katkı sağlayan ürünleri geliştirmek Sürdürülebilirlik yaklaşımımızın bir parçasıdır. Bu doğrultuda “Sürdürülebilir Ayçiçek Tarımı” ve “ Türkiye’de İlk ve Tek Düşük Kalori Değerine Sahip, Glisemik İndeksi Düşük Sorbitol ve Maltitol” çalışmalarımız bize bu ödülü getirdi. Şirketimizin halk oylamasıyla yapılan bu yarışta halkımız tarafından bu ödüle layık görülmesi ve halkımızın bize olan inancı büyük bir gurur kaynağı. Yarışmanın son aşaması olan Avrupa Şampiyonluğu için de hazırlıklarımız sürüyor, ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum. 27 Nisan’a kadar sürecek oylamayla Türkiye’yi temsil eden tek firma olan Sunar Mısır’ın Avrupa şampiyonluğu için yarışı devam ediyor.” dedi.