17 – 22 Mayıs 2013 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen PRİNTTEK 2013 Fuarı, baskı teknolojileri ve kâğıt sektörlerindeki ürünlerini sergilemek, son yenilikleri takip etmek ve yeni iş bağlantıları kurmak isteyen tüm esnaf ve sanatkârlar ile profesyoneller için fırsat oldu.

Avrasya Bölgesinin, baskı teknolojileri ve kâğıt alanlarında en önemli buluşması olan PRİNTTEK 2013 Fuarı’nda, sektörün farklı kollarında faaliyet yürüten firmalar yeni ürünlerini ve ileri teknolojilerini tanıtmak için yerlerini alırken, katılımcılar da Baskı Teknolojileri: baskı öncesi baskı, baskı sonrası sistemleri, dijital baskı, dijital pazarlama teknolojileri ve ikinci el baskı sistemleri bölümleri, Baskı Malzemeleri: mürekkep, kimyasallar, sarf malzemeleri, kâğıt ürünleri bölümleri, kırtasiye ve ofis teknolojileri, kart teknolojilerinin bulunduğu 6 salonu ayrı ayrı gezerek yenilikleri yerinde gördüler, bilgi sahibi oldular.

 Adana’dan 45 kişilik esnaf ve sanatkâr grubuyla fuara katılan (Adana SMTC Odası  Başkanı Celal Konuş, PRİNTTEK 2013 ziyaretine destek veren TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık ile TÜYAP Fuarcılık Yetkilileri’ne, üyeleri adına teşekkür etti.Başkan Konuş, ziyaretin amacının,  esnaf açısından dünyanın en nadide ve ince işi olan bir o kadar da en hızlı gelişen teknolojilerinin kullandığı matbaacılık sektöründeki yenilikleri yerinde görmek, incelemek ve imkânlar ölçüsünde satın almak olduğunu belirtirken, Çanakkale Gezisi’yle de bu seyahati taçlandırmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.Konuş,  Adana’nın seçkin matbaacı, tabelacı ve reklamcı grubundan oluşan 45 esnaf ve sanatkârı,  İstanbul ve Çanakkale Eceabat’a götürdüklerini ifade ederken, “Fuarda, son teknoloji makine ve malzemeleri gördük. Bazı matbaa sahiplerimiz de satın alma görüşmesi yaptılar. Yurdun dört bir yanından gelen matbaacılar fuarda buluştu, dostluklar oluştu. Çanakkale Şehitler Diyarı’nı ziyaretimizde de bu vatanın nasıl kurtarıldığını daha iyi anladık. Orada ve diğer yarlarda vatan uğruna şehit olan atalarımızı rahmetle anıyor, şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Birlik Başkanı Barışık da, yeni teknolojilerin tanıtımı ve bilgi amaçlı fuara katılan tüm SMTC Odası Başkanı Konuş,  yönetimi esnaf ve sanatkârlarını, yenilik uğruna çektikleri zahmet ve gösterdikleri çabadan dolayı kutlayarak, işlerinde başarılar ve bol kazançlar diledi.