Adana Sanayi Odası Sakıp Sabancı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) iş birliği ile başlatılan "Yurtdışı Pazar Destek Programı" kapsamında düzenlenen toplantıya Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, KOSGEB Adana Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Eren ve iş insanları katıldı.  
Toplantının açılışında konuşan Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç; “Türkiye’de yaklaşık 3 buçuk milyon işletme faaliyet gösteriyor. Bunların yüzde 99’unu KOBİ’ler oluşturuyor. Ekonomimiz için KOBİ’ler hayati önem taşıyor. Onların hızla büyümesi bizim ülke olarak refaha kavuşmamız yönünden çok önemlidir” dedi.
KOSGEB ve TİM’in ortaklaşa iş birliği içerisinde yürüttüğü projenin yurt dışına açılmak isteyen KOBİ’leri cesaretlendirecek bir adım olduğunu belirten Kıvanç, Adana olarak bu desteği iyi değerlendirmeliyiz.  Büyük düşünen, ihracatı hedefleyen, büyümek isteyen KOBİ'lerimizin bu destek programından faydalanması gerekiyor. Bu destekten yararlanan KOBİ'ler artık bir üst lige çıkma fırsatı yakalamış olacak” diye konuştu.
Daha sonra KOSGEB Adana Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Eren tarafından açıklanan “Yurtdışı Pazar Destek Programı’nın" detayları anlatıldı. 

İşletmelerin sadece 1 kez faydalanabileceği söz konusu destekte, işletme başına toplam destek miktarının 300.000 TL olarak ön görüldüğünü ve destek oranının, personel gideri hariç olmak üzere yüzde 70  geri ödemesiz, yüzde 30  geri ödemeli olarak uygulanacağını dile getiren Eren,” Programdan ilk kez yurt dışına açılacak KOBİ’lerimizin yanı sıra, yurt dışı pazar payını artırmak isteyen KOBİ’lerimiz de faydalanabilecektir.” dedi.
Program kapsamında Personel, Yazılım ve Donanım, Tanıtım, Yurt Dışı Fuar ve Seyahat, Test Analiz ve Belgelendirme, Hizmet Alımı başlıklı 6 harcama kaleminde gidere destek verileceğini belirten KOSGEB Adana Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Eren in mutlaka bu programı değerlendirmeleri gerektiğini ifade etti.