Garanti Bankası Kobi Banka Koordinatörü Esra Kıvrak, ADASO’da düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Adana sanayicileri ile ilişkilerini geliştirmeyi ve güçlendirmeyi hedeflediklerini bildirdi. ADASO üyesi sanayicilere uygun koşullarda kredi ürünleri sunulacağını ifade eden Kıvrak, kredi uygulamalarında ilk kez yeni iş kuranlar ve kadın girişimcilere yönelik ayrıcalık yapıldığını vurguladı.

 

ADASO Başkanı Sadi Sürenkök, oda üyelerine yeni kredi imkanı sunmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Açılan kurslarla Adana’ya 180 girişimci kazandırıldığını bildiren Sürenkök, “Yeni iş kuranlara ve kadın girişimcilere yönelik ayrıcalığı önemsiyoruz ve çok yararlı olacağına inanıyoruz” dedi.

 

Garanti Bankası Çukurova Bölge Müdürü Hakan Öğer, Krediler Bölge Müdürü Eşref Akın, Adana Şube Müdürü Atakan Laçinel, ADASO Genel Sekreteri Gazi Yılmaz’ın katıldığı törende, kredi protokolü ADASO Başkanı Sadi Sürenkök ve Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Karalı ile Garanti Bankası Kobi Banka Koordinatörü Esra Kıvrak tarafından imzalandı.

 

YENİ İŞ KURACAKLAR İLE KADIN GİRİŞİMCİLERE AYRICALIK

 

Protokol gereğince, ADASO üyelerine uygun vadelerde nakdi ve gayrinakdi ticari, nakit akışına uygun ödeme planlı ticari krediler ile kadın girişimcilere yönelik 60 aya kadar vadeli ticari, yeni iş kuracaklara yönelik 50 bin liraya kadar 6 aya varan geri ödemesiz ve 36 aya kadar vadeli ticari krediler sunulacak.

 

Kredi faiz oranları 36 ay vadeyi aşmayan ve 50 bin liraya kadar ticari taksitli kredilerde yüzde 1.10, kadın girişimcilere ve yeni iş kuracaklara yönelik ticari taksitli kredilerde yüzde 0.99 olacak.  50 bin liradan fazla, 36 ay vade üstünde olan kredilerde ise bankanın kredi kullandırım gününde uyguladığı cari faiz ve komisyon oranı üzerinden belirlenecek.