Adana Sanayi Odası Salonu’nda KOSGEB uzmanlarının gözetiminde iki grup halinde gerçekleştirilen kurslara, girişimcilik eğitimi testine katılarak iş fikirlerini sunan 180 kişi arasında yapılan değerlendirme sonucu seçilen 60 girişimci adayı katılıyor. Uygulamalı eğitim kapsamında girişimci adayları toplam 60 saatlik ders ve atölye çalışmalarına tabi tutuluyor.
“Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kursunun açılışında konuşan Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, kurs çağrısının Adana’nın girişimci potansiyelini ortaya çıkardığını, beklentilerinin 3 katı üzerinde aday başvurusundan çok mutlu olduklarını söyledi.
Girişimcilik kursu çağrısına çıkarken “60 girişimci adayı bulur muyuz?” endişesi taşıdıklarını vurgulayan Sürenkök, “Kısa sürede 180 aday başvurusu oldu. İki grup halinde 60 adayı eğitmeye başladık. Potansiyeli görünce 60 girişimci adayı ile iki kurs daha düzenlemeye karar verdik. İçinde yoksa burada verilecek kursla girişimci olunmaz. Başvurunuz bile girişimciliğinizin göstergesidir” dedi.
Avrupa’nın krizden, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri pazarının ise “Arap Baharı”ndan dolayı daraldığını, ancak Türkiye’nin ihracatının küçülmediğine dikkati çeken Sürenkök, “Türk girişimciler çanta elinde bugüne kadar gidilmedik ülkelere gitmeye başladı. Müthiş bir girişimci özelliğimiz var. Son krizlerden bu kadar az etkilenişimizin nedeni de budur” diye konuştu.
Sadi Sürenkök, uygulamalı girişimcilik eğitimi kapsamında sertifika almaya hak kazanacak katılımcıların, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) girişimcilere sağladığı 27 bin lira hibe ve 70 bin lira kredi olan toplam 97 bin liralık yeni girişimci desteklerinden yararlanabileceğini sözlerine ekledi.