CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, Baro Başkanı Aziz Erbek, Bölge İstinaf Mahkemeleri Başsavcısı Sabri Beytorun, Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİFED) Başkanı Süleyman Onatça, Çukurova Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Çağ Üniversitesi Rektörü Çetin Bedestenci, Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Ali Gizer, Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Sadi Sürenkök, Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Muammer Çalışkan, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, ABD Adana Konsolosu Daria Darnell, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kebude, CHP İl Başkanı Zeydan Karalar, MHP İl Başkanı Abdulkadir Üçkardeşler, DP İl Başkanı Fatih Köylü, İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen, ÇUKUROVA GİAD Başkanı Hakan Çelik, AGİAD Başkanı Ümit Onatça, MÜSİAD Başkanı Bilal Nadir Gök, ADSİAD İstişare Kurulu Başkanı Cahit Sınmaz, ADSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, ADSİAD eski başkanları, ADSİAD üyeleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, Adana ve Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlayan Adana ve bölge iş insanları ile basın mensupları ADSİAD’ın üye katılım töreninde bir araya geldi.

 

“GÜNÜMÜZ BİRLİK ZAMANI”

Gecede “İşte özlediğimiz, hedeflediğimiz, her zaman görmek istediğimiz Adana” diyerek sözlerine başlayan ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, “Çalışarak, üreterek, çocuklarımıza daha güzel yarınları hazırlamak için bir araya gelmiş, gönül birliği, güç birliği yapmış, birbirine sıkı sıkıya kenetlenmiş bir Adana!.. ADSİAD’ın en büyük hedefi, en büyük projesi işte budur” dedi.

Adana'nın bir sanayi, tarım ve sanat kenti olduğunu söyleyen Sönmez, “Adana Ortadoğu'nun sağlık üssü haline gelen bir kenttir. Bir turizm kentidir. Mevcut ve yeni açılacak üniversiteleri ile Adana bir eğitim kentidir. Adana’nın bu benzersiz özelliklerinin bilincinde olarak, dolu dolu bir yirminci Yıl Etkinlik Programı hazırladık. Bu etkinliklerimizle, sadece ekonomide değil, kültür sanat ve sosyal alanlarda da Adana’ya katkı sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

SÖNMEZ, BAŞBAKAN'A ÇAĞRI YAPTI

Adana'nın yükselen trendi ile göz dolduran bir kent olma ünvanını hak ettiğini belirten Sönmez, şöyle konuştu: “Adana, yatırıma elverişli ve hazır bir kenttir. Bu nedenle yerli otomobil üssü Adana'da hayata geçirilmelidir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yürekli işadamlarına yaptığı çağrıya biz yanıt vermek istiyoruz. Sayın Başbakanım bu işi üstlenecek yürekli işadamları için Adana'ya bakmanız yeterlidir. ADSİAD, yerli otomobil üretimi için en önemli adrestir. Merkezi idare 2023 hedefi için yönünü öncelikle Adana'ya dönmelidir. Adana, kültür, sanat, spor, sanayi ve tarım alanında ilklerin kentidir ve bu konumunu daima ileriye taşıyacaktır. ADSİAD olarak bu bilinçle hareket ederek, ülkemizin, bölgemizin, Adana’mızın ekonomik ve sosyal gelişimine katkı koymak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Rekabeti bölgesel, ulusal ve uluslararası düşünecek, markalaşmayı da kent bazında gerçekleştirme gayretinde olacağız. Yeni, büyük, gerçekçi hedefler peşinde koşacağız. Böylelikle farkındalık yaratabileceğimize inanıyoruz. Bu farkındalığın buluşma adresinin de ADSİAD olması en büyük temennimizdir. Güç, gönül ve amaç birliğini önemsiyoruz, mutlu yarınlara ancak birliktelik ruhu ile ulaşabiliriz. Ama, ne yazık ki, Adana’nın, bugüne kadar 'birlik-bütünlük' konusunda pek iyi bir sınav verdiğini söyleyemeyiz. ADSİAD, geriye değil, ileriye bakıyor. ADSİAD, yirmi yılını geride bırakırken, yeni bir şeyler söylemek için, gönül birliği, hedef birliği yaptığı bu topluluğu güç birliğine davet ediyor. Bu özel gecede Türkiye'nin yanı sıra dünya çapında bilinen sanayi kuruluşlarını ve bu kuruluşların saygıdeğer temsilcilerini ADSİAD ailesinde buluşturmak bizim için büyük bir onur kaynağıdır. 23 marka değerin 23 marka temsilcisine saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Biz, büyük bir aileyiz.”

 

VALİ COŞ'TAN TOPLAM KALİTE VURGUSU
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu da, Adana'nın sorunlarının çözümü için gayret sarfedeceklerini söyledi.
Adana Valisi Hüseyin Avni Çoş ise, kentte birlikte çalışılması halinde sorunların çözülebileceğini belirtti, Adana'ya çivi çakmak isteyen herkesin yanında, çivi sökmek isteyenlerin karşısında olacağını dile getiren Coş, “
Birlik içinde beraberlik içinde söz konusu olan Adana ise siyasi görüşümüz, etnik kökenimiz, dini inancımız, felsefi görüşümüz ne olursa olsun bir araya gelebilirsek, birlikte hareket edebilirsek inanıyorum ki bütün sorunları ve sıkıntıları rahatlıkla aşabiliriz. Aşacağımıza da inanıyorum.  ADSİAD'daki arkadaşlarımızı, güçlerini birleştirdikleri için, ADSİAD çatısı altında bir araya geldikleri için kutluyorum. Adana’da toplam kaliteyi arttırmamız lazım” diye konuştu. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise, istihdama katkı sağlayanları 'kahraman' olarak tanımladı.
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuarı Senfoni Orkestrası'nın 45 kişilik kadrosunun da konser verdiği gecede, ADSİAD ailesine katılan 23 marka ve temsilcilerine ADSİAD rozeti takıldı, üye belgesi takdim edildi. 

İŞTE DEV MARKALAR
ADSİAD’ın 20. yıl etkinliklerinin ilk adımı olan ‘Güçleniyoruz’ temalı gecesinde ADSİAD ailesine katılan firma ve temsilcileri şöyle:
Hünkar Şevki Adalı (Adalı Holding), Yörük Efe Uluç (Adamar Group), Emir Değişmez (Alde Kimya), Mehmet Ali Bilici (Bilici Yatırım), Kerem Dicle Coşkun (Borusan Otomotiv), Can Piyale (Bossa), Mehmet Can Özbozdoğanlı (Bürmak Elektroser), Tuncay Gerdan (Germaksan), Vedat Gizer (Gizerler Oto), Yıldıray Gizir (Gizir Ahşap), İsmail Sefa Özler (Güleç ve Güleç Tarım), Ziya Kıvanç (Kıvanç Tekstil), Serkan Gözek (Kimteks Tekstil), Tarkan Kulak (Kulak İnşaat), Osman Nuri Oğuz (Oğuz Gıda), Mustafa Öncül (Öncül/Sefa İletişim Hizmetleri), Kadir Ekren (Özka Kaynak), Sefa Noyaner (Ruşen Cıvata), Şekip Karakaya (Sampaş Bilişim ve İletişim), Ömer Faruk Bulak (Sasa), Erdoğan Şire (Teknik Metal), Bilal Delier (Tepe Savunma ve Güvenlik), Zahit Balbay (Zahit Alüminyum ve Plastik).