Çukurova tarımının dünyaya açılan üretim ve ticaret merkezi olmasının hedeflendiği fuarın açılış törenine Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan İlçe Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar, Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Semih Karademir, Çiftçiler Birliği Başkanı Behçet Homurlu, Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Nur Özkan, Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak, Adana Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen, KIRSALDER Başkanı Sedat Kolcuoğlu, Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu (BPW) Adana Kulübü Başkanı Ayça Katlav ve çok sayıda konuk katıldı.

SEDAT KOLCUOĞLU, ÇUKUROVA TARIMINI DÜNYAYA AÇMAK HEDEFİNDEYİZ

Açılış konuşmasını yapan Kırsal Kalkınma ve Kırsal Yaşamı Destekleme Derneği (KIRSALDER) Başkanı Sedat Kolcuoğlu, fuarla Çukurova tarım sektörüne katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi. Kolcuoğlu, "Hazırladığımız fuarla sektörün dinamiklerini bir araya getirerek Çukurova tarımının dünyaya açılan üretim ve ticaret merkezi olmasını hedefliyoruz. Bu fuarı VİP olarak yapmaktaki amacımız; Çukurova’da büyük ölçekli, sektörde söz sahibi olan isimleri bir araya getirmek. Teknik ve teknolojilerini paylaşmak, iş görüşmeleri ortamını sağlamak ve en önemlisi bu fuar altında Çukurova tarımındaki sorunlara çözüm bulmak, yatırım kararlarının bu çatı altından çıkmasını sağlamaktır." dedi.

AYÇA KATLAV, TARIMDA ÖNEMLİ KADINDA

Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu (BPW) Adana Kulübü Başkanı Ayça Katlav ise kırsal yaşamın kadınlar için önemli olduğunu belirtti. Bu nedenle düzenlenen fuara destek verdiklerini belirten Katlav, "BPW olarak sanayide tarımda ve ticarette kadınlarımızın öncü rol almasını istiyoruz. Bu anlamda AGRİ-VIP Çukurova Fuar Projesi, bizim açımızdan önemli bir organizasyon oldu. Toprağın bereketli olması ile kadının iş hayatında yer alması hemen hemen aynı anlama geliyor. Federasyon olarak tarıma önem verdiğimiz kadar kadınların da tarımda bulunmasına önem veriyoruz" diye konuştu.

SEMİH KARADEMİR, ÇUKUROVA DÜNYA’DA EMSAL BİR BÖLGEDİR

Çukurova’nın, dünya tarımında emsal gösterilen bir bölge olduğunu Çukurova’da tarım yapan, tarıma destek veren kurumlar olarak göğüslerini gere gere söylediklerini ifade eden TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Semih Karademir, Üreticisiyle, bu bölgede yetişen teknik elemanlarıyla, tarım danışmanlarıyla tüm Ziraat Mühendisleri arkadaşlarımızla birlikte dünya’da mısır veriminin, pamuk veriminin, karpuz veriminin, turunçğil veriminin örnek gösterildiği bir coğrafyada mesleklerini icra ettiklerini belirtti.

ZEYDAN KARALAR, FUARLARIN ADANA’DA YAPILMASININ ÖNEMİ BÜYÜKTÜR

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Sanayisi de dahil Adana yıllarca tarımla beslendi. Tarım bizim için çok önemli. Dünyanın en önemli ovasından biridir bizim Çukurova. Böyle bir fuarın Adana’da yapılmasının önemi oldukça büyüktür. Bizim tarımın tekrar eski güzel günlerine kavuşmasına neden olur.” Diye konuştu.

HÜSEYİN SÖZLÜ, BU FUAR ADANAYA KATKI KOYACAKTIR

Adana verimli topraklara sahip olduğunu ama hak ettiği yerde olmadığını söyleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Antalya daha kısıtlı imkanlarına rağmen daha katma değerli ürünlerle Adana çiftçisinden daha ileridedir. Adana’da ürettiğimiz ürünleri kıymetçe daha çok değer arz etmesi açısından kat edeceğimiz çok yol var. Muhakkak ki bu fuar buna önemli katkı koyacaktır.” Dedi.

 
Konuşmalarının ardından kurdele kesilerek fuarın açılışı yapıldı. Firmaların getirdiği kavun ve karpuzlar kesilerek konuklara ikram edildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de başına kasket giyip, karpuz yedi.