Covid 19’la değişen iş yapış şekillerinden fuarcılık da etkilendi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye’de dijital fuarcılığın önünü açacak çalışmalarını yoğunlaştırdı. MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, iş dünyasının bir süredir uzaktan toplantılar, eğitimler, e-ticaret gibi enstrümanları kullandığını ancak koronavirüsün süreci hızlandırdığını söyledi.

Ürün ve marka tanıtımında etkin rol üstlenen fuarların yeni dönemde ağırlıklı olarak internet üzerinden gerçekleştirileceğini bunun da hız ve düşük maliyet gibi avantajları beraberinde getireceğini belirten MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, “Gerçek fuar atmosferini cep telefonlarımızda yaşayacağımız bir dönemdeyiz. Katılımcılar katalog basım maliyetine yerelden ulusala binlerce ziyaretçiyi ağırlayarak ürün ve hizmetlerini tanıtabilecek. MÜSİAD Adana Şubesi olarak ‘1. Bölgesel Dijital Expo Fuar’ı hayata geçirerek bölgemiz firmalarını dünyaya tanıtmanın hazırlıklarını yapıyoruz. Firmalarımızın iç ve dış ticaretlerine önemli katkı sağlayacak fuarla ilgili tüm detaylar MÜSİAD Adana Şubemizden alınabilir” dedi.

MÜSİAD 1. Bölgesel Dijital Expo Fuar’ında Adana, Antalya, Alanya, Burdur, Denizli, Fethiye, Isparta, Kahramanmaraş, Mersin, Muğla ve Uşak’taki şirketlerin stantları yer alacak. 7 Temmuz 2020’de online ziyarete açılacak Fuar, 13 Temmuz 2020 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.