Anadolu Girişimci İşadamları Derneği’nin (AGİD) Çukurova Bilişim Teknolojileri Eğitim ve Araştırma Derneği (ÇUBİTED) ile birlikte Shereton Otel'de gerçekleştirdiği 'Adana Melek Yatırımcılar ve Girişimcilik Zirvesi'ne konuk olan Türkiye Melek Yatırımcılar Derneği Başkanı Baybars Altuntaş “Aklına fikir gelen herkes kendini girişimci zannediyor. Girişimci, hiç kimsenin göremediğini görendir.” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe, AGİAD Başkanı Tamer Gülcan, AKİK Başkanı Arzu Göktepe, ÇUBİTED Başkanı Gürkan Yakın, Emlakçılar Odası Başkanı Ülkü Uçar, CEYGİD, TAGİD ve KOGİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ile AGİD üyesi çok sayıda Adanalı iş insanının katıldığı ‘Adana Melek Yatırımcılar ve Girişimcilik Zirvesi’nde sıfırdan patronluğa nasıl geldiği konusunda ipuçları veren Baybars Altduntaş, “Yeni bir ürün, yeni bir hizmet ortaya koymak girişimcinin sigortasıdır. Pazarlama ve satış aşaması ise en önemli köşeyi dönebilmektir. Girişimcinin efendisi tüketicidir.” diye konuştu.

 

Türkiye’de işlerin genellikle mezara kadar sürdüğünü belirten Altuntaş, “Girişimciler, işe başladıktan 7 yıl sonra motivasyonlarını kaybederler. Çünkü, işler bu 7 yıl içinde hallolur. Çok paranız olabilir ama vaktiniz yoksa yeni iş sektörlerine giremezsiniz. Dünyada başarı kazandığın para ile ölçülüyor. Asıl başarı dünyaya ne verebiliyorsunuzdur.” şeklinde konuştu.

 

“MELEK YATIRIMCI BORÇ VERMEZ, ORTAK OLUR”

Melek yatırımcının ne yapması gerektiği konusuna da açıklık getiren Altuntaş, “Melek yatırımcı borç vermez. İşinize ortak olur. Sermaye sorununu çözmüş olacağız hem riski paylaşacağız. ABD’de 270 bin, Avrupa’da 75 bin, Türkiye’de ise 226 melek yatırımcı var. Dünyada yüzde 75’le en büyük teşviği Türkiye veriyor. Bunu yüzde 30 ile İngiltere izliyor.” dedi.

 

Adana’da melek yatırımcı grubunun kurulabilmesi için 10-15 girişimcinin bir araya gelmesinin yeterli olacağını söyleyen Altuntaş, melek yatırımcılığı penguen sistemine benzetti. Biri yatırım yaparsa diğerlerinin peş peşe geleceğini de ifade eden Altuntaş, girişimcinin en değerli organlarının göz, kulak ve burun olduğunu söyledi. Napolyon nasıl ‘para para’ dediyse girişimcinin söyleyeceği tek şey de ‘satış, satış’ diyen Altuntaş, salonu dolduran AGİD ve ÇUBİTED üyesi işadamlarının sorularını da cevaplandırdı.

 

 

“ŞİMDİYE KADAR 25 SEÇKİN İŞADAMINI AĞIRLADIK”

Programın açılış konuşmasını yapan AGİD Yönetim Kurulu Başkanı Seyfettin Alpat da, şimdiye kadar hepsi birbirinden kıymetli misafirler ağırladıklarının altını çizerek, “Hep beraber ufku zorladık ve ufku zorlayanlarla birlikte olduk. Bugün serinin ilkini gerçekleştireceğimiz Ufku Açanlar Programına belki Türkiye’de bir ilk olacak hem ufku zorlayan hem bir o kadar da ufku açan sayın Baybars Altuntaş’ı davet ettik.” dedi.

Sosyal sorumluluk ilkesini benimseyip ve bunu iş hayatıyla bütünleştirdiğimiz Ufku Açanlar Programı’nın iş insanları için büyük önem arz ettiğini de ifade eden Başkan Alpat, “Şimdiye kadar 25 seçkin iş insanını burada dinledik. Bu insanlar bizlere şunu söylediler. ‘Bunu böyle yaptık oldu’. Ufku Açanlar Programı ile de şunları duyacağız. ‘Böyle yaparsanız olur’. Bu iki olguyu birleştirip sonuçlar çıkarmak ve bunu hayatımıza uyarlamak biz iş insanlarına büyük faydalar sağlayacağı inancındayım.” diye konuştu.

 

Programın ana sponsorlarından Magnet Web’den Andaç Yakın ve Gürkan Yakın’a, Tümer İnşaat’tan Kadir Tümer’e, Feyhan Ajans’tan Feyhan Özkılınç’a katkılarından dolayı teşekkür plaketlerini Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü verirken, günün anısına Türkiye Melek Yatırımcılar Derneği Başkanı Baybars Altuntaş’a ise plaketini AGİD Yönetim Kurulu Başkanı Seyfettin Alpat takdim etti.

 

AGİD ve ÇUBİTED Yönetim Kurulu Üyeleri ile sponsor firma temsilcilerinin Baybars Altuntaş’la toplu fotoğraf çekiminden sonra program son buldu.