Adana Ticaret Odası Mayıs ayı olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı İsmail Acı Başkanlığında, Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Mayıs Meclis toplantısının gündemine geçilmeden önce TSK Güçlendirme Vakfı Genel Müdür Vekili Sadık Piyade tarafından başta ATO olmak üzere, Adana iş dünyası ve hayırseverler tarafından yapılan bağışlar nedeniyle bağışçılara madalyaları takdim edildi. Törende konuşan Piyade, “Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı, her biri savunma sanayimizde önemli alanlarda faaliyet gösteren 6 bağlı ortaklığı ve 7 iştiraki olmak üzere toplam 13 şirkette doğrudan pay sahibidir. Vakıf Bağlı Ortaklıklarının (VBO) yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği şirket kuruluşları, satın alımları ve ortaklıklar yoluyla dolaylı olarak pay sahipliği bulunan şirket sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu çerçevede; bizlere destek olan Adana Ticaret Odası’na, iş insanlarımıza ve tüm hayırseverlere teşekkür ederiz.” dedi.


Törenin ardından Meclis Başkanı İsmail Acı, toplantının açılışını gerçekleştirdi. Meclis toplantı gündeminin okunmasının ardından, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yücel Bayram ilk olarak son bir ay içinde Oda olarak yapılan faaliyetleri Meclis Üyeleri ile paylaştı. Bayram, sonrasında yaptığı konuşmada “Adana’mızın yerel yöneticileri olan Belediyelerden, Büyükşehir ve 4 Merkez İlçe Belediyesine Oda olarak tebrik ziyaretlerimiz oldu. Belediyeler bizim ziyaretlerimizden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Bizler de aynı derecede Başkanlarımızın misafirperverliğinden memnun olduk. Tüm Başkanlarımız, önümüzdeki dönemde, Adana Ticaret Odası ile birlikte çalışma isteklerini ifade ettiler. Üyelerimizin sorunlarının çözümü konusunda daha hızlı yol alabilmemiz için her Belediye, bir irtibat kişisini görevlendirdi ve bize bildirdi. Belediye kaynaklı sorunlarımızı artık bu irtibat kişileri üzerinden daha yakından takip edip sonuçlandırabileceğimiz gibi, ayrıca öneri ve fikirlerimizi de bu kanaldan belediyelere doğrudan iletme fırsatı bulacağız. Bu konuda şehrimizin tüm yönetim kadrosu ile irtibatı sıkı tutmaya kararlıyız.” dedi.


Yücel Bayram konuşmasının devamında, “Odamız ISO 9001 - Kalite Yönetim Sistemine çok uzun yıllardır entegre bir kurum olarak her yıl denetlenmektedir. Türk Standartları Enstitüsü yetkililerince bu yıl da Mayıs ayında odamızın kalite yönetim sistemi denetimi yapılmıştır. Denetçilerin tespitlerine göre Odamız, Türkiye’nin bu konuda en yetkin ve mükemmel performans sergileyen Odalarından olmuştur.  Elbette bu gibi sonuçlar; iyi kurgulanmış bir sistem, ciddi, disiplinli ve sıkı bir çalışmanın neticesinde alınabilmektedir.” ifadelerini kullandı. 
Sektörel sorunların dile getirilmesinin ardından Ramazan Bayramı münasebetiyle geniş katılımlı bir bayramlaşma törenine gerçekleştirildi.  Bayramlaşmada; ATO Yönetim Kurulu, Meclis Üyeleri, Komiteler ve Oda çalışanları hazır bulundu. Geleneksel bayramlaşma töreninin ardından toplantı sona erdi.