Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), tarafından, 2006 yılında Akredite edilen Odalar arasına girmeyi başaran Adana Ticaret Odası, Türk Standartları Enstitüsü ve TOBB Akreditasyon Kurulu’nca “Akreditasyon Standardı kriterlerini mükemmel seviyede yerine getiren Oda” ilan edilerek kalitesini tescilledi.

TOBB tarafından Ankara’da gerçekleştirilen, ATO’yu Genel Sekreter Ahmet Nevruz ile Akreditasyon sorumlusu Esra Milli’nin temsil ettiği Akreditasyon Sertifika Töreni’nde, 8. dönemde akredite edilen 28 Oda ve Borsaların Akreditasyon Belgeleri ile plaketleri verilirken, 3. dönemde akredite edilen ve Türk Standartları Enstitüsü ile TOBB Akreditasyon Kurulu tarafından gerçekleştirilen geliştirme denetiminden başarıyla geçen Adana Ticaret Odası’na 12 Mayıs 2015 tarihine kadar geçerli olan belgesi takdim edildi.

Törende yaptığı konuşmada Türkiye genelindeki 365 Oda ve Borsa’dan, 129’unun akredite olduğunu belirten TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, akreditasyon çalışmalarına oda ve borsaların hizmetlerinin kalitesini mükemmele ulaştırmak amacıyla başladıklarını ifade etti. Özel sektöre hizmet edebilmek için buna layık hizmet kapasitesine sahip olmak gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, akredite olan oda ve borsaları 5 yıldızlı olarak tanımladığını vurgularken, ''Bugün beş yıldızlı otel müşterisine nasıl hizmet veriyorsa, 5 yıldızlı oda ve borsalar da bu kalitede hizmet verecektir'' diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, “Akreditasyon Sisteminin amacı, Türk Oda/Borsa Sisteminin; Oda/Borsalarımız arasında kalite bilincinin yerleştirilmesi, Oda Sistemimizin iş dünyası nezdinde saygınlığının ve hizmet türlerinin artırılması, hizmet kalitelerinin iyileştirilmesi, Oda Sistemlerinin birbirine yakınlaşmanın sağlanması suretiyle Avrupa Oda/Borsa Sistemine uyumunun sağlanmasıdır. Bu çerçevede, Birliğimiz,  EUROCHAMBRES ve İngiltere Odalar Birliği’nin işbirliği çerçevesinde İngiltere ve Almanya oda sistemlerinin en iyi uygulamalarını dikkate alarak, 2001 yılında Oda Akreditasyon Modelini geliştirmiş ve 2005 yılına kadar projeyi İngiltere Odalar Birliği ile birlikte yürütmüştür. TOBB Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi 2005 yılından itibaren de Birliğimiz tarafından uygulanmaktadır” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer, 2006 yılından bu yana Akredite Oda Belgesi sahibi olan ATO’nun, 4 Mayıs 2012 tarihinde TOBB Akreditasyon Kurulu ve Türk Standartları Enstitüsü tarafından yapılan denetimler sonucunda, “Akreditasyon kriterlerini sağladığı ve muhafaza ettiği, akreditasyon belgesinin uzatılması için tüm koşullara sahip olduğu, verdiği hizmet kalitesinin A Kategorisinde (Mükemmel) olarak sürdürüldüğünün” tescil edilerek, Akreditasyon Belgesi’nin üç yıl süre ile yenilendiğini vurguladı.

ATO Başkanı Ali Gizer sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu doğrultuda, 2006 yılından beri Akredite Oda olarak üyelerimize 5 yıldızlı hizmet anlayışını sürdüren Odamız, tüm yönetim ve idari kadrosu ile birlikte A seviyede (Mükemmel) almış olduğu Akreditasyon Belgesini ve hizmetlerini her geçen gün bir adım ileriye taşıyarak devam ettirecektir. Adana Ticaret Odası olarak bu yöndeki hedeflerimize ulaşabilmekten dolayı mutluyuz, gururluyuz. Bu başarının yakalanmasında emeği geçen yönetim kurulu ve meclis üyelerimizin yanı sıra, tüm Oda personelimize şükranlarımı sunuyorum.”