Geçen yıl Sabancı Kız Meslek Lisesi’nce hazırlanarak, Çukurova Kalkınma Ajansı’na sunulan “Yeni Nesil Ayakkabıcılık” projesi ile dikkat çeken sektör, ajans tarafından desteklenecek sektörler kapsamına alındı. Bu amaçla bir atölyenin de oluşturduğu Sabancı Kız Meslek Lisesi’ndeki toplantıya sektörde faaliyet gösteren çok sayıda kurumun temsilcileri katıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan Sabancı Kız Meslek Lisesi Müdürü Fatma Turna, sektörün mesleki eğitimde yeni olduğunu anlattı.
Proje Koordinatörü Rıfat Arıkan da bölümde yaklaşık 40 öğrencinin ayakkabıcılık eğitimi gördüğünü belirterek, işverenlerin desteğine ihtiyaçları olduğunu vurguladı. Arıkan, Çukurova Kalkınma Ajansı’na projesini sunmak isteyenlere yardımcı olabileceklerini de bildirdi.
Adana Ayakkabıcılar Odası Başkanı Ali Süme ise, ayakkabıcılığın Adana’nın en eski sektörlerinden biri olmasına karşın gün geçtikçe gerilediğine dikkat çekti. Süme, “Ancak Kalkınma Ajansı’nın desteği ile sektör eski günlerine dönecektir. Bize verdikleri destekten dolayı Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Zihni Aldırmaz ve Kalkınma Ajansı Genel Müdürü Veysel Parlak’a teşekkürlerimi sunarım” dedi.
Teknik Eğitim Vakfı Adana Şube Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Şube Müdür Sait Altıparmak da gerek vakıf, gerekse Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü Adana’daki tüm faaliyetlere destek verdiklerini anlattı.
Selçuk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Perihan Tunç ise çeşitli Avrupa ülkelerinden sonra ilk defa Türkiye’de Selçuk Üniversitesi bünyesinde Ayakkabıcılık Lisans eğitimi programı açıldığını açıkladı.
Toplantıda ayrıca katılımcı 18 işyeri sahibine ayakkabıcılık mesleğinde yetiştirilecek “Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Lisans Programına Yönelik Eğitim İhtiyaçlarının Belirlenmesi” anketi uygulandı ve ayakkabıcılık eğitimi ile ilgili yurt dışı uygulamaları hakkında bilgi verildi.
Toplantının ardından konuklar okuldaki ayakkabı atölyesinde incelemelerde bulundu.