Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Akmaz, Adana Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Turan Otlu ve beraberindekiler ile polistren malzemeden arı kovanı üreten Dünya Polistren Grup Firmasını ziyaret etti.
Firma yetkilileri üretim alanlarını ziyaretçilere gezdirerek polistren malzemeden bir çok değişik sektöre imalat yaptıklarını belirtti. Türkiye’de ilk ve tek olarak kendileri tarafından yapılan polistren malzemeden kovan imal ettiklerini belirten yetkililer, polistrenden mamul kovanın, kovan içi sıcaklığını arının en verimli sıcaklığı olan 24-30 derecede tuttuğunu ve arıyı bal yapmaya teşvik ederek kovan başı üretim verimliliğini yüzde 40’a kadar arttırabildiğini belirtti. Ayrıca polistren kovanların hammaddesinin özelliğinden dolayı rahat taşınabilir, bakteri, küf, mantar ve zararlı organizmalar barındırmadığını belirten yetkililer, arı hastalıklarının da ahşap kovana kıyasla daha az görüldüğünü ifade etti.

Ömer Akmaz ise Adana'nın Türkiye bal üretiminde önem taşıdığını belirterek, bu kovanların verimlilik ve sektörün büyümesindeki katkısının, hem arıcıların hem de dolaylı dolaysız yararlanıcılara katma değer sağlayacağını söyledi.