Barışık, yaptığı yazılı Basın açıklamasında, şu görüşlere yer verdi:

“Bugün Türkiye dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanmasına rağmen yeniden zam yapılması büyük ölçüde taşımacılık sektörünü vuracaktır.

    Akaryakıta gelen zam çok fazladır, bu aynı zamanda tüm gıda maddelerine, sağlığa, eğitime, ulaşıma, tarıma, hayvancılığa, taşımacılığa Taksici hem direk ve hem de dolaylı olarak yansıyacaktır.

   Bundan en fazla zarar görecek kesim ise, ulaşım ve taşıma işi yapan Taksici, Otobüsçü, Kamyoncu, Minibüsçü, Servisçi ve Kamyonetçi esnafımız olacaktır. Zamla birlikte araçların bakım ve onarımları ile yedek parçaya gelecek zamlar bu kesimde çalışan milyonlarca insanlarımızı daha da zor yaşam koşulları altına sokacaktır.

       Akaryakıta yapılan zam her zaman olduğu gibi doğal olarak zincirleme tüm tüketim mallarına yansıyacak bundan da yine Taksici, Otobüsçü, Kamyoncu, Minibüsçü, Servisçi ve Kamyonetçi esnafımız en mağdur olan kesim haline gelecektir.

Hükümetten talebimiz eğer halkın yararına bir şey yapmak istiyorlarsa, uçaklara, armatörlere, balıkçılara verildiği gibi toplu taşıma yapan sektöre de aynı şekilde ucuz akaryakıt verilmelidir. Bu yapıldığı takdirde halkımız biraz olsun rahat nefes almış olacak ve zamların etkisini çok fazla hissetmeyecektir.

 Bizler yukarıda da belirttiğim ve diğer örneklerde olduğu gibi taşımacılık sektörünün ayakta kalabilmesi için Türkiye Genelinde taşımacılık sektöründe çalışan Taksi, Otobüs,  Kamyon, Minibüs, Servis ve Kamyonetlere ÖTV’ siz indirimli akaryakıt verilmesini istiyor ve bekliyoruz.”