Toplantıya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar katıldı. Komite üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantı, soru cevaplarla devam etti. Toplantının açılışını Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe yaptı. Adana Büyükşehir ve diğer belediyelerle ortak çalışmalar yürüttüklerini üyelerin sorunlarını hızlı bir şekilde paylaştıklarını ifade etti. 

Toplantının başlaması ile ATO Komite Üyelerine hitap eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, '' Ben Adana Ticaret Odasının üyesiyim. Adana Ticaret Odası Adana'nın ticaretine yön veren devasa büyük bir kuruluş. Bu kuruluşun yöneticileri de bizler için önemlidir. Bizler ATO üyelerinin sorunlarını çözmek için her zaman hazırız. Daha önceleri yazılı gelen sorunları artık direk alıyoruz ve anında çözüm üretmeye çalışıyoruz. Adana ekonomisinin iyi olması için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız'' dedi. Konuşmasının devamında Belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Karalar, '' Bizler Adana'nın tüm sorunları ile ilgilenmeyi kendimize görev edindik. Yarım kalan projeleri tamamlayacağız. Adana'nın asbestli borularının tamamını değiştirmeyi planlıyoruz. Çok büyük rakamlarla yapılası planlanan hizmetleri benim şahsi görüşmelerim sonucunda daha ucuza yapacağız. Borcumuz çok ama ödemek için tasarruf yapmak zorundayız. Bizler eleştiriliyoruz. Ekmek, otobüs, işçi konusunda. Mesela bazı otobüs seferlerinde bazı otobüslerde 2-3 yolcu bulunuyordu o seferleri iptal ettim.Çok büyük oranda mazottan tasarruf sağladık, sağlamaya da devam edeceğiz'' dedi. ABB Başkanı Zeydan Karalar konuşmasını tamamladıktan sonra Komite Üyeleri söz alarak sorunlarını Başkanla paylaşıp çözümü konusunda destek istedi.

Toplantının ikinci bölümünde Komite Üyelerine hitap eden ATO Başkanı Atila Menevşe '' Komitelerimiz her zaman bizler için büyük önem arz eden organlarımızdır. Bunu her toplantımızda dile getirmekten şahsen ben çekinmiyorum çünkü öyle görüyorum. Odamızın yönetim kadroları arasındaki siz komite üyelerimiz bizlerin üyelerimizle aramızdaki köprü yani oda yönetim şemamızın omurgasını oluşturmaktasınız. Sürekli dile getirdiğim konulardan bir diğeri de; üyelerimizden alıp Meclis Üyelerimize, bizlere getirdiğiniz sektörel sorunların önemi. Bu faaliyetinizi gerek ben gerekse Yönetim Kurulu Üyelerim çok kıymetli buluyoruz.'' dedi. Menevşe konuşmasına ATO'nun başlattığı bir hizmetten bahsetti, ''Odamızdan Üyelerimize ve sizlere dönük yeni bir hizmeti daha başlatmış bulunuyoruz. Bir danışmanlık firması ile anlaşma yaptık. Bu anlaşma kapsamında üyelerimiz internet sitemiz üzerinden randevu alarak her ayın ilk çarşambası 10:00-14:30 saatleri arasında danışman firmadan ücretsiz Sosyal Güvenlik danışmanlığı alabilecektir. Çalışma mevzuatı çok detaylı olduğundan üyelerimiz birçok konuda tereddüt yaşıyorlar. Bu tereddütlerini rahatlıkla giderebilecekleri ve konunun uzmanlarından görüş alacakları bir imkana kavuşacaklar. Konu özetlerini randevu anında bildirecekleri için firma tüm mevzuat yönlerinden üyelerimizi net olarak bilgilendirecektir'' ifadesini kullandı.

Toplantının sonunda Başkan Menevşe ATO hizmet binasının son durumunu Komite Üyeleri ile paylaştı. 4-5-6 Ekim'de yapılacak olan Adana Lezzet Festivaline Komite Üyelerini aileleriyle birlikte davet etti ve Oda çalışmaları hakkında verdiği bilgiler sonrasında soru cevap kısmına geçilerek toplantı tamamlandı.