Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, bireysel kredi borcu olan kişi sayısının 34 milyonu aştığını, borç miktarının da 866 milyar liraya ulaştığına dikkat çekerek, "AKP, salgınla daha da yakıcı hale gelen krizi derinleştiriyor, çözüm üretmek için adım bile atmıyor" dedi.

"ÇÖZÜMSÜZLÜKTE ISRAR EDİYORLAR"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alarak ekonomik krizin etkilerini ve yaşanan acı tabloyu değerlendiren CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Bir yandan ekonomik kriz, diğer yandan Covid-19 salgını ve bunun getirdiği kısıtlamalar, toplumun tüm kesimlerini çok olumsuz etkiliyor. AKP'nin çözümsüzlükte ısrarcı politikaları, sosyal devlet anlayışından uzak yaklaşımı, yurttaşların sorunlarını daha da derinleştiriyor" diye konuştu.

"SEYRETMEYİN, ÇARE ÜRETİN"

Ekonomide yaşanan dramı seyreden iktidarı sert sözlerle eleştiren Ayhan Barut, şunları kaydetti:


"Halk sağlığı ve sosyal yaşamın yanı sıra özellikle ekonomiyle ilgili ortaya konan veriler, bu söylediklerimizin ispatıdır. Türkiye Bankalar Birliğinin açıkladığı veriler bile yurttaşlarımızın nasıl borç batağına batırıldığını göstermektedir. 2020 yılında bireysel kredi borcu olanların sayısı 2019 yılına kıyasla 2 milyon 107 bin kişi artarak 34 milyon 4 bine yükseldi. Bu kişilerin kredi borcu da 618.5 milyar liradan 866.6 milyar liraya ulaştı. Bu veriler gösteriyor ki iktidar sorunları çözmüyor, aksine derinleştiriyor. Bu yangını seyretmeyin, çare üretin!"