Girişimcilik Ekosistemi Derneği’nin KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştirdiği ‘İnovatif Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nde ‘Tecrübe Paylaşımı’ dersine giren Sasa Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mehmet Şeker, dünyanın yeni bir döneme girdiğini belirterek, “Buna hazır bir girişimci yapısına ihtiyacımız var” dedi. 
Ülkelerin ekonomide daha kapalı, ihtiyaçlarını kendi temin eden bir yapıya doğru yöneldiğini anlatan Dr. Şeker, “Teknolojiden tarımsal üretime ihtiyaçlarını kendi üreten, dışa bağımlılığı en aza indirgemiş bir ülke yaratmak zorundayız. Bunu yapamayan ülke bırakın ekonomisini büyütmeyi, mevcudu koruyamayacak.  Birlik olacağız, konuşmaktan çekinmeyeceğiz, akıllı olacağız ve üreteceğiz. Başka çıkış yolumuz yok. İki temel sorunumuz var. İlki eğitim. Anaokulundan üniversiteye İngilizce dersi koyup, İngilizce öğretemeyen bir eğitim sistemimiz var. Makine görmeden, dokunmadan makine mühendisi olan gençler çıkaran bir eğitim sistemimiz var. Bu böyle gitmez. Türkiye inovasyonu, katma değeri yüksek üretimi ancak eğitim düzeyini yükselterek elde edebilir. Bu alanda hiç iyi değiliz ve zaman hızla aleyhimize ilerliyor. İkinci önemli sorunumuz örgütlenme alanında. Son dönemde konuşmaktan çekinen, fikrini söylemekten korkanların ülkesi olduk. Konuşmayan ülke, örgütsel tavır takınmayan toplumla bir yere varabilmek çok zor.  ABD, Türkiye’nin 2 Mayıs’tan itibaren İran’dan petrol almasına ambargo koyuyor. Peki İran’dan alamadığımız petrolü nereden almak zorunda kalacağız? Spot piyasadan, pahalı olarak . Spot piyasa kim? ABD’li petrol şirketleri. Örgütlü ülkenin vatandaşı şunu yapar. Haftada 2 gün otomobiline binmez. Toplu taşıma araçlarını kullanır. Ülkemi zor durumda bırakanlara karşı bunu yapabilecek miyiz? Hayır. Çünkü örgütlü toplum olamadık. Bunu başarmak, güç birliği yapmak zorundayız” dedi. 

GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUM 
Girişimcilik Ekosistemi Derneği Başkanı Esra Özden’e ve GED yöneticilerine teşekkür eden Sasa Genel Müdürü Dr. Mehmet Şeker, “İnovatif iş fikri olan gençlere kendi işlerini kurma çerçevesinde destek olmak, onları sanayi kuruluşlarıyla bir araya getirmek bu ülkeye kazandırılacak en önemli değer. Bu ekosistemin çalıştırılmasına biz de destek vereceğiz. Erdemoğlu Holding olarak 2015 yılında aldığımız Sasa’da kurumiçi girişimciliğe ve ar-ge’ye büyük önem veriyoruz. Ürün geliştirmekten, süreç iyileştirmeye her alanda inovasyonu destekliyoruz. Genç mühendislerimize güveniyoruz. Bizim gençlerimizin Japon’dan, Alman’dan eksiği yok. Eğitim ve örgütlenme alanında reform yaparsak gelecek 10 yılımız farklı olacak. Fırsat vermeme, sistem kuramama sorunumuz var. Geçen yıl ar-ge’den bir arkadaşımız bir projesi için yönetimden 250 bin dolar talep etti. İmkan verdik. Yaptığı proje ile atıkları azalttı ve bize 2.5 milyon dolarlık fayda sağladı. Sasa’yı aldığımız yıldan bu yıla yaptığımız uygulamalar, revizyon, yatırım ve kararlarla yıllık yüzde 12 üretim artışı sağladık. Bu yöndeki yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Sasa’yı Türkiye’nin 10 büyük sanayi kuruluşu yapma hedefimiz var. Bunu gerçekleştirene kadar çalışacağız” diye konuştu.