Tüm Rus Kamu Kurum İşkadınları Birliğinin Başkanı Tatiana Gvilava ile görüşen BPW Adana Kulübü Başkanı Mimar Ayça Katlav, amaçlarının Türk İşkadınları ile Rus İşkadınlarının karşılıklı olarak hem ticaret hem de yatırım ortaklığı kurmak olduğunu söyledi.

Tüm Rusya Halk İşkadınları Örgütünün davetlisi olarak Rusya’nın başkenti Moskova’ya giden BPW Adana Kulübü Başkanı Mimar Ayça Katlav ve Kulüp Üyeleri Sezi Dağdemir, Türkan Cerrahoğlu ile Süheyla Gergin olumlu geçen görüşmesi sonrası ülkeye mutlu döndü.

KADINLARIN KATILMADIĞI BİR MÜCADELE BAŞARIYA ULAŞMAZ

Kadınların katılmadığı bir mücadelenin başarıya ulaşamayacağını ifade eden BPW Adana Kulübü Başkanı Mimar Ayça Katlav, “Yıllardır süren TÜRK – Rus ilişkilerini güçlendirerek, tüm dünya’da kadının kalkınması ve toplumsal rolünün güçlenmesi gerekmektedir. Türkiye’yi ve Türk kadınının başarısını tüm dünyaya taşımak istiyoruz. Rusya Uluslar arası Kadın Girişimciler Organizasyonu (FCEM) ile işbirliği içerinde imzaladığımız Memorandum(MOU) Türk İş Dünyası için çok önemli fırsatlar taşıyacağını düşünüyorum. Rusya’nın 150 Milyon nüfusu, en büyük kara parçası, yer altı ve doğal kaynaklarına sahip olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Gelecekte dünyanın en büyük probleminin enerji sorunu olacağı gerçeğini düşünecek olursak, Rusya ile imzaladığımız Memorandum (MOU) ülkemiz için ideal çözüm olacaktır diye düşünüyorum. Türkiye’de başarılı çalışmalara imza atan iş ve meslek sahibi kadınların Türkiye ve Rusya iş hayatında da önemli rol oynayarak karşılıklı ticaretin oluşmasına da katkısı olacağı gibi ekonomik gelişmelere yol gösterici hale gelecektir” diye konuştu.

Tüm Rus Kamu Kurum İşkadınları Birliğinin Başkanı Tatiana Gvilava ile BPW Adana Kulübü Yöneticilerinin görüşmeleri sonrası imzalanan Memorandum (MOU)’un ardından karşılıklı hediyeler verildi. Adana’nın Saimbeyli İlçesinde Girişimci Kadınların kök boya ile hazırlamış olduğu el işi kilimi BPW Adana Kulübü Başkanı Mimar Ayça Katlav’ın Tatiana Gvilava’ya vermesi dikkat çekti.