Adana’nın kumarhane kenti olup olmayacağı bilinmez ancak kentte  hizmet veren üçü 5 yıldızlı olmak üzere toplam 30 otel, motel, butik, apart ve özel belgeli otele 2016 yılının sonuna kadar 20 konaklama tesisinin daha katılması bekleniyor.

 

20 TESİS İÇİN YATIRIM BELGESİ ALINDI

Gazetemizin elde ettiği bilgilere göre, şu an Adana’da 4 bin 133 yatak kapasitesiyle 30 konaklama tesisi hizmet veriyor. Kentte yirmi adet yatırım belgesi alan toplam 3 bin 72 yatak kapasiteli 20 tesis de 2016 yılının sonunda bu tesislerin arasına katılacak. Yatırım belgesi alan bu tesislerden altı tanesi henüz inşa edilmeye başlanmadı, 2 tanesinin inşaatı biterken, 11 tanesinin ise inşaatı sürüyor.

 

2016 SONUNDA 50 KONAKLAMA TESİSİ OLACAK

Veriler, kentin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi noktasında en önemli unsurlardan biri olan konaklama ihtiyacının yakın bir zamanda çözülebileceğini gösteriyor. Yatırım belgesi alan tesislerin tamamlanıp hizmete girmesiyle Adana’da turistlerin konaklayabileceği 3 bin 830 oda ve 7 bin 835 yatak kapasiteli 50 tesis hizmet veriyor olacak.

 

TESİSLER SEYHAN’DA YOĞUNLAŞIYOR

Kentte şu anda 5 yıldızlı 3, 4 yıldızlı 4, 3 yıldızlı 5, 2 yıldızlı 7 otel, 3 motel, 2 butik otel 1 de özel belgeli hotel hizmet veriyor. Bu tesislerin 24’ü Seyhan, 3’si Sarıçam, 1’i Yüreğir, 1’i Karataş, 1’i de Çukurova ilçesinde bulunuyor.

Adana’da hizmet veren Turizm Bakanlığı’ndan belgeli konaklama tesisleri şunlar:

Beş yıldızlı: HiltonSA Oteli, Seyhan Oteli, Sürmeli Adana Oteli

Dört yıldızlı: Mavi Sürmeli Oteli, Zaimoğlu Oteli, Erten Otel, Çukurova Park Oteli, İnci Oteli, Sedef Oteli, Ekinci Otel, Otel May Afrodit

Üç yıldızlı: Adana Airport Otel, Küçüksaat Kristal Oteli, Emir Royal Hotel Luxury, Öyküm Otel

İki yıldızlı: Aksoy Oteli, A Doruk Oteli, Koza Oteli, Çavuşoğlu Oteli, Akdeniz Oteli, Le Grand Oteli, Polat Elite Otel

Motel: TST Mola Seyhan, TST Mola Seyhan Güney, TST Mola, Sezer Motel

Butik Otel: Akkoç Butik Otel, Riva Reşatbey Butik Otel

Apart: Şehri Saray Müstakil Apart

Özel Belgeli: Hotel Bosnalı

 

Yatırım belgesi alan 20 tesisten 2’sinin 5 yıldızlı, 9’unun 4 yıldızlı, 6’sının 3 yıldızlı, 2’sinin de butik otel olduğu göze çarpıyor.

 

Bu tesislerden İbis ve Adana Park Vadi Otel’in inşaatları biterken, Serka Adana (Sheraton) Oteli, Divan Oteli, Adana Oteli, Türkmen Oteli, Real Grent Oteli, Tur-İn Park Oteli, Hotel Adanava, Şirin Park Otel, Edi’s Premier Oteli, Mavi Göl Oteli, Mab Otel Adana, Adana Butik Otel, Pamuk Otel ve Pasha Butik Otel’in inşaatları sürüyor. 

 

Henüz inşaatı başlamayan tesisler ise şunlar: “Elif Royal Otel, Üçgül Teras Otel, Ronay In Otel, Göl Grant Otel”

VURAL KÖSE/GÜNAYDIN ADANA GAZETESİ