Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Adayı Bülent Öğrü, birlik başkanı seçilmesi durumunda esnafın yanı sıra büyük sorunlarla karşı karşıya bulunan şoförlerin de yanında olacağı mesajını verdi.

Bülent Öğrü, ayrıca 30 Mart Yerel Seçimleri sonrası yeni belediye başkanlarının görevlerine başladığını belirterek, “Adana’ya heyecan getiren yeni başkanlara heyecan verecek yeni başkan lazım.” dedi.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Adayı Bülent Öğrü, Pazar günü yapılacak kongre sonucu birlik başkanı seçilmesi durumunda hayata geçireceği projelerinin hazır olduğunu kaydetti.

“ŞOFÖR ESNAFININ SORUNU KALMAYACAK”

ESOB mevcut Başkanı Kazım Barışık’ın aynı zamanda Adana Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı olduğunu belirten Bülent Öğrü, Barışık’ın esnaf sorunlarında olduğu gibi şoförlerin de sorunları ile ilgilenmediğini söyledi. Bülent Öğrü, “Adana’da ulaşım sorununu ben çözeceğim. Birlik Başkanı her ne kadar Adana Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı olsa da, şoförlerin sorunları ile ilgilenmiyor. Pazar günü yapılacak kongrede birlik başkanı seçilirsem, esnaf ve şoförlerin sorunlarını ben çözeceğim.” güvencesi verdi.

 

“BELEDİYE BAŞKANLARINA HEYACAN VEREN BİRLİK BAŞKANI LAZIM”

30 Mart Yerel Seçimleri sonrasında Adana’da ilçe ve büyükşehir belediye başkanlarının büyük bir bölümünün değiştiğini belirten Bülent Öğrü, “Belediye başkanlarının değişimi kente büyük bir heyecan getirdi. Ancak bu heyecanlı belediye başkanlarına daha büyük heyecan verecek ve esnafı temsil eden yeni birlik başkanı gerek. En azından bu heyecanı dengeleyecek bir yönetim gerekiyor. Sayın Barışık’ın başında bulunduğu heyecansız, sönük, hantal yapıya sahip, vizyon fukarası mevcut yönetimin ise Adana’nın bu ihtiyacını karşılaması mümkün değil.” diye konuştu.

“ADANA’DA SANAYİ SİTELERİMİZ OLACAK”

Adana’da esnafın en büyük sorunlarından biri olan sanayi sitesi eksikliğine vurgu yapan Bülent Öğrü, “Sanayi sitesinin olmaması bizim en büyük sorunumuz. Bir çok il ve ilçede sanayi siteleri var. Ancak metropol şehir olmaya aday Adana’da böyle bir site olmadığı gibi mevcut yönetimin böyle bir girişimi de maalesef bulunmuyor. Adana’da ilk etapta kuzey ve güneyde birer tane olmak üzere sanayi sitesi yapmayı planlıyoruz. Bu siteler bütün sektörü kapsayacak. Yani örneğin bir bölümünde ayakkabıcılar, bir bölümünde konfeksiyoncular ve mermerciler olacak. Ayrıca bu sitelerimizde Milli Eğitim Bakanlığı ile yapacağımız çalışmalar sonucunda meslek liseleri açılmasını sağlayacağız. Böylece esnafımızın kalifiye eleman bulma sorununu da yerinde çözmüş olacağız.” dedi.

 SANAYİ SİTELERİ ESNAFA NELER KAZANDIRACAK?

 Kurulacak sanayi siteleri ile esnafın bir çok sorununun sona ereceğini belirten Bülent Öğrü, “Sanayi sitelerinde esnaflarımız düzenli, emniyetli ve güvenli bir ortamda çalışacak, mal ve hizmet üretecek. Vatandaşlarımız ise bir çok sektördeki esnafa tek bir merkezde kolayca ulaşma imkanı bulacak. Ayrıca bu sitelerimizde daha çok imalat yapan iş yerleri olacağı için, üretim atıklarının toplanması daha kolay ve ekonomik olacak. Biz sanayi sitelerini hem esnafımız için hem de daha derli toplu, daha verimli ve güzel bir Adana için istiyoruz. Böylece hem Adana, hem de vatandaşlar kazanacak.” şeklinde konuştu.