Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkan Adayı ve Hello Turizm Genel Müdürü Emin Çakmak, ‘’Bizim siyasetimiz turizm, TÜRSAB ve acentalara hizmet olacak’’ dedi.
Mersin’de,  Turizm Platformu ie Mersin Üniversitesi’nin birlikte düzenlediği Çukurova Kalkınma Ajansı’nın (ÇKA) da desteklediği ‘’Sağlık Turizmi’’ ile ilgili etkinliğe katılan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkan Adayı ve Hello Turizm Genel Müdürü Emin Çakmak, daha sonra geldiği Adana’da bir grup acentacı ile bir araya geldi.
Seçim çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ve  Aralık ayında yapılacak kongre öncesinde Türkiye’nin hemen her yöresine gidip acenta yetkilileri ile bir araya geldiklerini belirten Çakmak, ‘’ Göreve geldiğimizde sorunların çözümü için strateji belirliyor ve öncelikleri tespit ediyoruz.  İki dönem TÜRSAB Başkanlığı yapmak istiyorum. Birinci dönem sorunların yüzde 80’ini 2. Dönem  de ise hayal ettiğimiz projeleri hayata geçireceğiz.  Kültür ve sağlık turizmini de hak ettiği yere kavuşturacağız’’ dedi.
Çakmak,  TÜRSAB yönetiminin geçtiğimiz günlerde açıklama yaparak  Efes Kongre Merkezi’nde  Anadolu Ateşi Dans Topluluğu  ile yaz boyunca gösteri yapmaları için anlaştıklarını duyurduklarını ifade ederek, ‘’Ne acıdır ki yapılan duyuruda gösterilerin biletlerinin kitapçılarda, kırtasiyecilerde, optikçiler de ve kafelerde satılacağı belirtildi. Oysa o bölgede TÜRSAB üyesi 70-80 acenta var. Bu biletleri acentacı arkadaşlarımız satabilirlerdi. Bu bile üyelerimize çok göründü.  İşimiz meleklere ve kırtasiyecilere kaldı‘’ diye konuştu.
-‘’BİZİM SİYASETİMİZ TURİZM’’-
Çakmak, kimseye diyet borçlarının olmadığını, herhangi bir siyasi partiyle uzaktan yakından ilişkilerinin olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
 ‘’Siyasi bir partiye de üyeliğim yok. Seçimden seçime sandığa giderek oyumu kullanır ve vatandaşlık görevimi yerine getiririm sadece.  Bizim  siyasetimiz turizm, TÜRSAB ve sizlere nasıl hizmet edebiliriz olacak. Size 2 dönem hizmet etmek istiyoruz.  Birinci dönemde bizleri  denemenizi ve göreve getirmenizi istiyoruz.’’