Adanahabermerkezi.com

Akdeniz Havzasına gelen petrolün işlenerek, petro-kimya ürünlerine dönüştürüldükten sonra pazarlanması ve ihraç edilmesi amacıyla 17.10.2007 tarih ve 26673 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Ceyhan'daki 1341 hektar büyüklüğünde alan Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi olarak ilan edilmişti.

Ancak13 yılı aşkın süre geçmesine rağmen, ilk etapta 25 Milyar dolar yatırım ve hayata geçtiğinde 60 bin kişiye direkt istihdam oluşturacak Endüstri Bölgesi bir türlü tamamlanamadı.  Adanalı bazı eski ve yeni, milletvekillerinin konuyu gündeme taşımasına rağmen halen Ceyhan'a gelen ham petrol işlenemiyor.  Böylece Adana hem ekonomik yönden, hem de istihdam yönünden ilerleyemiyor.

 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 16 OCAK 2020’DE KONUŞMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan da Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 16 Ocak 2020'de gerçekleştirilen "2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı"nda konu hakkında konuşmuştu. .

Erdoğan konuşmasında Adana ile ilgili önemli mesajlar verdi. Erdoğan Ceyhan Enerji ihtisas endüstri bölgesinde yatırımların başlayacağını söyledi; Erdoğan "2019 yılında ülkemizin çeşitli bölgelerinde 7 ayrı organize sanayi bölgesinin altyapılarını tamamladık.

İstanbul, Balıkesir, İzmir, Bursa, Mardin, Çanakkale, Trabzon, Adana ve Ankara illerinde ilan ettiğimiz 12 endüstri bölgesinde yaklaşık 45 milyar lira yeni yatırımla 62 bin ilave istihdam hedefliyoruz. 2020 yılının ilk yarısında Adana-Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi'nde ilk özel sektör yatırımlarını başlatıyoruz." dedi.

Adanahabermerkezi.com olarak bir kez daha konuyu gündeme taşıyor ve soruyoruz;

Bu önemli proje neden bitirilemedi?

Projeye birileri mi engel oluyor?

Adana'nın siyasetçileri kentin çıkarları için neden yeterince mücadele vermiyor?

Adana'yı dünya'da enerji üssü haline getirecek bu projenin bitirilmesi için tüm Milletvekilleri neden el ele vermiyor?