Meclis salonunda gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP, AKP ve BDP’li belediye meclis üyeleri ile belediye birim amirleri katıldı.

Ciner grubu şirketlerinden Park Elektrik Madencilik A.Ş. yetkilileri tarafından düzenlenen toplantıda yapılması planlanan ‘Ceyhan Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’ hakkında belediye meclisine bilgiler verildi.

Eski Ceytaş İplik fabrikasının bulunduğu arazide konumlandırılması düşünülen santralin yapılması halinde 2015’te faaliyete geçmesinin planlandığı ifade edildi.

ÇED raporlarının tamamlandığını ve Avrupa Birliği normlarına göre yapıldığını söyleyen şirket yetkilileri, Santralin yılda 3.38 milyar kilovatsaat elektrik üreteceğini belirterek, bu rakamın yaklaşık 1.2 milyon konutun tüketimine denk geldiğini ifade etti.

Grup olarak sanayileşmede ilk adımı Ceytaş İplik fabrikasıyla Ceyhan’da attıklarını belirten Ciner Grubu Enerji ve Madencilik Bölümü Başkan Yardımcısı Coşkun Duyak “ bu nedenle Ceyhan’nın bizim için ayrı bir önemi var. Biz burada faaliyet gösterirken Ceyhan halkı ile bir aile gibi olduk. İnşallah bu projeyi hayata geçirerek vefa borcumuzu da yerine getirmiş olacağız” dedi.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise konuşmasında şunları söyledi:

“ bu tür yatırımların ülkemizin enerji kaynakları açısından önemi büyüktür. Doğalgazla çalışacak olan bu sistemin çevreye zararı da söz konusu değildir. Projenin, öncelikle belediye meclis üyelerimize tanıtılmasını ve onların fikirlerinin alınmasını önemsiyoruz. Bu vesile ile kamuoyu da aydınlanmış olacaktır. Meclis üyelerimiz hem fikirlerini hem de sorularını belirtme imkanı buldu.” Dedi.

Toplantıya Ciner Grubu Enerji İşleri Genel Müdürü Cevdet Özçevik, Çevre Departmanı Koordinatörü Murat Aytekin ve Proje Koordinatörü Aytekin Arslan da katıldı.

Öte yandan şirket yetkilileri, önümüzdeki günlerde Ceyhan halkının da bilgilendirilmesi için çeşitli toplantılar yapacaklarını belirtti.