Çukurova Kalkınma Ajansı 2012 yılı ‘Rekabetçilik ve Yenilik’ , ‘Kadın İstihdamının Artırılması ve Mesleki Eğitimi’ , ‘İş Koşulları ve Yaşam Kalitesinin İyileştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı’ mali destek programlarından oluşan proje teklif çağrısı açılış töreni gerçekleştirildi.
4 Aralık 2012 tarihinde Adana Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene Adana Valisi Sayın Hüseyin Avni Coş, ÇKA Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak,  Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Zihni Aldırmaz,  Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Çetin Bedestenci, mülki erkân ve çok sayıda davetli katıldı.
Program konuları hakkında bilgilendirme sunumu yapan Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri  Zekeriya Şarbak sözlerine, 2008 yılından beri mali destek programlarının yürütüldüğünü, 2008- 2011 yılları arasında 400 projeyi desteklerini, 2012 programıyla birlikte finansman desteğinin 137 milyon TL, desteklenen proje sayının 556 olacağını belirterek başladı. 2012 yılında 40 milyon TL nin yatırımcılar ve sivil toplum kuruluşlarına verileceğini ifade eden Şarbak, ‘Eş finansman katkısıyla birlikte bu yılki bölge ekonomisine kazandırılacak mali kaynak 65 milyon TL civarında, toplam 5 yıllık mali destek programlarının bölge ekonomisine katkısı da 273,5 milyon TL olacaktır.’ dedi.
2012 yılı destek programını üç ayrı başlık altında topladıklarını belirten Zekeriya Şarbak, Rekabetçilik ve Yenilik Mali Destek Programına 20 milyon TL, Kadın İstihdamının Arttırılması ve Mesleki Eğitimi Mali Destek Programına 5 milyon TL , İş Koşulları ve Yaşam Kalitesinin İyileştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programına 15 milyon  TL bütçe ayırdıklarını ifade ederek, program içerikleri, sürecin işleyişi ve başvuru detayları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Son olarak Şarbak, proje teklif çağrısının bugün itibariyle ilan edildiğini açıklayarak, desteklerden faydalanmak isteyenlerin 1 Mart 2013 tarihine kadar başvuru yapabileceklerini sözlerine ekledi.
Programın devamında söz alan Adana Valisi ve Çukurova Kalkınma AjansıYönetim Kurulu Başkanı Sayın Hüseyin Avni Coş sözlerine, Kalkınma ajanslarının işleyişi hakkında bilgi vererek başladı. Beklentilerin büyük, ihtiyaçların çok, imkanların mahdut ve bumahdut  imkanlarla en önemli projelere destek vermek gerektiğini belirten Coş,’ Kalkınma ajanslarına gelen projelerin kamuoyunun, reel sektörün ihtiyaçlarına uygun olması için bütün paydaşların proje hazırlayarak çalışmalara destek olmaları gerektiği açıklamasında bulundu.  Bütün ihtiyaç sahiplerinin, kamu kurum ve kuruluşlarının bu hususta dönemi iyi değerlendirip güzel projeler sunmalarını beklediklerini ifade eden Coş, proje başvurusu yapacak proje sahiplerine teşekkürlerini ileterek sözlerine son verdi.