Adana Divan Otel’de düzenlenen toplantıya, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı ve Adana Sanayici ve İş Adamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez,  TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi ve DASİFED Başkan Yardımcısı Faruk Ekinci, Çukurova SİFED Başkanı Ali Doğan,  Doğu Akdeniz Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (DASİFED) Başkanı Mehmet Kılıçlar, Çukurova SİFED ve ADSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Mustafa Öncül ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi (BORGİP) toplantısına katılmak üzere Adana’ya gelen TÜSİAD BORGİP Çalışma Grubu Başkanı ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Şükrü Ünlütürk’ün de hazır bulunduğu toplantıda, Çukurova SİFED Yönetim Kurulu üyeleri, faaliyet gösterdikleri iş alanlarına yönelik konuşmalar yaptı. Ülke kalkınmasında lokomotif sektörlerin başında gelen inşaat sektörünün yanı sıra tarım, turizm, hayvancılık, otomotiv ve lojistik sektörlerine ilişkin durum değerlendirmesi yapan yönetim kurulu üyeleri, yaşanan bazı sıkıntıları da dile getirdi.

‘Doğu Akdeniz Özel Ekonomik Bölge Projesi’

Doç. Dr. Murat Koç ve Yrd. Doç. Dr. İbrahim İnan’ın  ‘Doğu Akdeniz Özel Ekonomik Bölge Projesi’nin sağlayacağı yararlara ilişkin hazırlanacak rapor başlıklarının sunumunu gerçekleştiği toplantıda, Çukurova ve Türkiye’nin ekonomik kalkınmasında önemli rol oynayacak projenin, başta iktidar ve muhalefet partileri olmak üzere toplumun her kesiminden destek görecek nitelikte olacağı vurgusu yapıldı.

 “Geleceğimiz için atılacak çok önemli bir adım”

Çukurova SİFED Başkanı Ali Doğan,  ‘Doğu Akdeniz Özel Ekonomik Bölge Projesi’ ile ilgili atılan adımın önemine değinerek, “İçerisinde, Türkiye’nin 2023 hedefi,  inovasyon ve ihracat gibi önemli ayrıntıları barındıracak bu projenin bölgemize ve ülkemize büyük katkıları olacak. Geleceğimiz için atılacak çok önemli bir adım olan bu projenin tutacağına ve hayata geçeceğine olan inancımız sonsuz” dedi.