Müteahhitler Birliği; Adana’nın Çukurova ve Sarıçam ilçelerindeki toplam 45 adet Konut İmarlı arsaların satışı ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. TOKİ Emlak Yönetim uzmanı Mimar Muhammed Abay’da Müteahhitler Birliği yönetim kurulu ve üyelerine satış ile alakalı bilgiler vererek soruları cevaplandırdı.

‘AMACIMIZ SEKTÖRE VE TEMSİLCİLERİNE DESTEK SAĞLAMAK’

Müteahhitler Birliği Başkanı Haydar Çakıroğlu yaptığı açıklamada; “Müteahhitler Birliği olarak önceliklerimiz; Müteahhitlerimizin yaşadıkları karşılaştıkları güçlüklerde destek sağlamak ve sektörle alakalı bilgilendirmeler yapmaktır. Sektörle alakalı STK olarak görevimiz faydalı her konuda bilgilendirmek ve Sektör temsilcilerine sunmaktır. Bu anlamda Ayın 13 ve 14’ünde yapılacak olan müzayede ile Çukurova’ da 32 adet ve Sarıçam ilçemizde 13 adet konut imarlı arsaların satışıdır. Bu toplam 45 arsanın satış şartları ve kafalardaki soru işaretlerine cevap vermesi içinde TOKİ Emlak Yönetim uzmanı Mimar Muhammed Abay’ı konuk ettik. Sonuç olarak Müteahhitler Birliği olarak, üyelerimizin ve sektörle alakalı yatırımcılara faydalı olmaya çalışıyoruz.” Dedi. 

‘ARSA SATIŞLARINDA KDV YOK VE 60 AY VADELİ’

TOKİ Emlak Yönetim uzmanı Mimar Muhammed Abay İnşaat Sektör temsilcilerine yaptığı açıklamada; “Bu satışların Müteahhitlere ve yatırımcı iş insanları için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Ekim ayının 13 ve 14’ünde yapılacak satışlar Ankara-İstanbul da eş zamanlı olarak gerçekleşecek. Açık artırma usulü yapılacak olan müzayedede teminatını yatırarak online olarakta katılım sağlanabilecek. Katılımcılar teminat yatırarak 45 arsadan istedikleri kadar alım için girebilecek. Ayrıca bilinmesi gereken husus olarak KDV’den muaf olması yani KDV yok, üstelik yüzde 25’ ini yatırıp 60 aya kadar vade yapılabiliyor.” İfadelerinde bulundu.

Müteahhitler Birliğinde gerçekleştirilen toplantı katılımcıların soru-cevap ve Sektör gündemine ait konuların istişare edildiği sohbetlerle son buldu.