Dünyanın değişen dinamik yapısına uygun, heyecanlı, deneyimli, dürüst ve ilkeli işadamları, Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) yönetimine talip oldu. Aylar önce başlayan fizibilite çalışmalarının ardından projelerini açıklayan dinamik hareket, 28 Mayıs Çarşamba günü gerçekleşecek olağan genel kurulda AOSB katılımcısı sanayicilerden destek istedi.

Adana Sheraton Otel’de, yaklaşık 300 iş insanını buluşturan, M.Tansel Ün (Emsan Elektrik), M.Hakan Tuyan (Murat Metal), Akın Topal (Akasan Kağıt), Tuncay Gerdan (Ger Mühendislik - Germaksan), Mehmet Aslan (Aslanlar Metal), D.Devrim Deletioğlu (Selay Tarım), Mehmet Ulusoy (Ulusoy Tekstil), Sadık Büyükkardeş (Ur-Sa Plastik), M.Özkan Çetin (CTN Makina), Can Erturan (Kaplan Pamuk), yönetime talip olduklarını açıkladı. 

Adana Organize Sanayi Bölgesi İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akalın (Akalın Makina), Gürsoy Yem A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Gürsoy, Gür-Su Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Nurhaklı ve Kare Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Börüban'ın denetim kurulu adayı olarak destek verdiği genç sanayiciler Türkiye’nin ve bölgenin dev sanayi kuruluşlarına sahip AOSB’yi dünya ile rekabet edebilecek konuma ulaştırma hedefiyle yola çıktı.

M.TANSEL ÜN: “ÜRETKEN, REKABETÇİ, ŞEFFAF VE ADİL OLACAĞIZ”

AOSB Yönetim Kurulu Adaylarından M.Tansel Ün, toplantıda yaptığı açıklamada Türkiye’nin 2023 kalkınma hedefleri doğrultusunda bölgenin payını artıracak, AOSB’nin daha üretken, verimli, rekabetçi, adil, şeffaf, kurumsal, katılımcı, daha sosyal ve yaşanabilir bir yapıya kavuşmasını sağlayacaklarını vurguladı.

“Değişmeyen tek şey değişimdir. Yenilikçiliğe karşı direnç yerinde saymak değil geriye gitmektir” diye konuşan M.Tansel Ün, “Her alanda ülkemizin en önemli kentlerinden biri olan Adana’nın geleceği maalesef tartışılır hale gelmiştir. Tarımdan sanayiye geçişin yaşandığı ilk kent olan Adana artık kan kaybetmektedir” şeklinde konuştu.

Sanayici ve iş insanı olarak Adana’ya olan sorumlulukları gereği AOSB’de yaşanan mikro ve makro düzeydeki eksiklikleri gidereceklerini, çözüm bekleyen sorunları çözeceklerini kaydeden Ün, “AOSB’deki işletmelerimizin gerek ulusal gerekse uluslar arası rekabette avantajlı hale geleceğine inanarak yola çıktık. Adana’da beyin göçünün önlenmesi, istihdamın artması, ekonominin ivme kazanması için AOSB’nin yenilikçi bir yapıya kavuşması ve çıtayı yükseltmesi gerekmektedir” dedi.

M.HAKAN TUYAN: “AOSB LOKOMOTİFTİR”

Toplantıda aday yönetimin projelerini açıklayan M.Hakan Tuyan ise AOSB’ye kurumsal bir kimlik kazandıracaklarını söyledi. Adaletli, şeffaf, raporlarla ölçülen ve yönetilen, kurumsal ancak hantallaşmamış, sanayicinin ihtiyacını anında karşılayan bir yönetim biçimi vaat ettiklerini dile getiren Tuyan, “Kaynaklarını kişilerin menfaatine değil, AOSB’nin tamamının lehine kullanan bir anlayışı hakim kılacağız. Üretkenliği artıran bir sistem kurmak istiyoruz. AOSB, Adana’nın üretim merkezi ve tam anlamıyla lokomotifi olmalıdır. AOSB üretirse Adana daha yaşanılır bir kent olur. AOSB’yi yönetmek kentin sorumluluğunu üstlenmektir. Adana’nın kaybetmeye tahammülü kalmamıştır” diye konuştu.

MUSTAFA AKALIN: “GENÇLERE KEFİLİM”

Sanayici ve iş dünyasının şirketlerini ikinci ve üçüncü kuşaklara devretmeye hazırlandığını ifade eden OSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akalın da, “Bu geçiş sürecinde yönetimleri de genç kardeşlerimize devretmeliyiz” ifadesini kullandı. 

“Vizyonel Gençlerimiz şimdi değilse daha ne zaman göreve gelecek?” diye soran Akalın, “Yönetime talip olan arkadaşlarımız toy değil. İşinin ehli, çağdaş ve demokrat bir anlayışla hareket eden gençlerimize kefilim. AOSB’nin mevcut yönetimine teşekkür eder ve artık dinlenmelerini öneren Akalın, “Artık gençlere şans verilmesini istiyorum” dedi.

Dilek ve temenniler bölümüyle sona eren toplantıya AOSB'de faaliyet gösteren 300’e yakın iş insanı katıldı.