Gerekli önlemler alınarak işyerlerinin açılmasını talep eden Özkan, “Bizler evlerine ekmek götürmek zorunda olan insanlarız. Temel ihtiyaçlarımız olan barınma, yiyecek ve diğer gereksinimlerini karşılamak zorunda olan küçük ve orta ölçekli işletmelerin birer üyesiyiz” dedi.

Adana Çukurova Eğlence Yerleri Derneği (AÇEYDER), CHP Çukurova İlçe Başkanı Ümit Remzi Atay ve Adana Müzisyenler Birliği’nin desteğiyle Covid-19 salgını dolayısıyla alınan önlemler kapsamında mağdur olan eğlence sektörü çalışanlarının sesini duyurmak adına “Eğlence Sektörü Çalışanları Dayanışması” basın açıklaması düzenledi. 

Duygu Kafe önündeki Gençlik Meydanı’nda gerçekleşen basın açıklamasında konuşan AÇEYDER Başkanı Feridun Özkan, eğlence sektörünün üyeleri olarak üzerlerine düşen sorumlulukların farkında olduklarını belirterek, “Herkes için zorlu ve uzun bir süreç. Ülkemizde ve dünyada birçok insan pandeminin getirdiği koşullar nedeniyle mağdur oldu. Bizler de elbette taşın altına elimizi koymaktan kaçınmıyoruz. Ancak diğer yandan eğlence sektörünün mağdurları olarak sesimizi duyurmak istiyoruz.  Yaklaşık 10 aydır işletmelerimizi çalıştıramıyoruz. Bizler evlerine ekmek götürmek zorunda olan insanlarız. Temel ihtiyaçlarımız olan barınma, yiyecek ve diğer gereksinimlerini karşılamak zorunda olan küçük ve orta ölçekli işletmelerin birer üyesiyiz. Bu süreçte herkes üzerine düşen görevleri yerine getirmek zorunda. Ancak eğlence sektörü mağdurları olarak bizler görmezden gelinmeye devam ediyoruz. Çalıştığımız yerler kapatıldı ve bizler geçim kaynaklarımız olan işlerimizi kaybettik ya da kaybetme noktasına geldik. Belirli süreli, tam kapsamlı yasakları ülkemizin salgınla mücadele konusunda kabul ediyor ve önemini destekliyoruz. Fakat diğer birçok sektör faaliyetlerine kısmen devam ederken bizlerin süresiz bir şekilde mağdur edilmesiniz anlayamıyoruz” dedi.

Yetkilere çağrıda bulunan Özkan,  “Sesimizin duyulmasını ve bizler için çözüm üretilmesini istiyoruz.  Bizler işletmelerimizin faaliyetini durdururken zorunlu ödemelerimizi sürdürmek zorunda kalıyoruz. Virüs sadece eğlence mekânlarından yayılıyormuş gibi bir algı oluşturularak bize yasaklar koydunuz. Ama bu yasakları koyarken bu mekânlarda istihdam edilen insanları yok saydınız. Verilen küçük desteklemeler mağduriyeti destekleme konusunda yetersiz kalıyor. Bu konuda hükümetimizin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini ve sesimizi duymasını istiyoruz. Gerekli önlemler alınarak işyerlerimizin açılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.