Adanathabermerkezi.com

Adana BTV Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın

Yüzlerce kayıt dışı sebze ve manavın bulunduğunu ifade eden Oda Başkanı Yalı, “Kayıt dışı çalışma önlenmediği zaman devlet vergiden oluyor. Aynı zamanda işin erbabı olmayan kişilerin açtığı sebze ve meyve dükkânında bozulan ürünler çöpe gidiyor. İşi bilmeyenlerin gelişigüzel sebze ve meyve dükkanı açabilmesi sonucu Sebze ve meyvenin bozulan sebze yüzde 40’ı çöpe gidiyor. Sadece bu israfı önlemek için bile kayıt dışı çalışmanın önlenmesi gerekiyor” dedi.

EKMEK FIRINI BİLE MEYVE SATIYOR!

Kayıt dışı çalışma konusunda ciddi çalışmalar ve tespitler yaptıklarını ve ilgili yerlere ilettiklerini aktaran Adana Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Mesut Yalı şöyle devam etti;

“Adana’da 500 civarı kayıt dışı sebze ve meyve esnafının olduğunu tahmin ediyoruz. Zaman zaman tespitler yaparak ilgili yerleri bilgilendiriyoruz. Yaptığımız tespitlerde ekmek fırınının önünde bile sebze ve meyve satışının yapıldığını gördük. Kayıt dışı çalışmayla mücadele edilmelidir. Sebze ve meyvenin pahalı olduğunu söylüyoruz. Kayıt dışı çalışan ve işi bilmeyenlerin neden olduğu Yüzde 40’lık bozulan sebze meyve önlensin, inanıyorum fiyatlar yüzde 40 düşer”