S.S. Adana Kadın Emeğini Destekleme Kooperatifi, Bölgesel Kooperatifler Zirvesi’nde açtığı standla el emeği göz nuru ürünlerini sergileme fırsatı buldu.

Kooperatiflerinin 7 girişimci kadın ortaklığında faaliyete başladığını ifade eden Başkan Yeşim Akkaş, yürüttükleri sosyal faaliyetlerle kadınların artan ekonomik ihtiyaçlarına cevap verebilmek için yola çıktıklarını belirtti. Kadınlarla birlikteliklerini güçlendirmek amacı ile kooperatif çatısı altında birleştiklerinin altını çizen Başkan Akkaş, “Kooperatifimiz, ortakların ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçları ile ekonomik faaliyetleri kapsamında yer alan mal ve hizmet üretimi ile bunların pazarlanmasına yönelik ihtiyaçlarını karşılamak, girişimlerini desteklemek, üretim becerilerini geliştirmek, böylece ortaklarımızın ekonomik menfaatlerini koruyarak sağlıklı ve gelişmiş bir çevrede yaşamalarını sağlamak amacındadır” dedi.

“EV EKONOMİLERİNE KATKILARINI ARTIRDIK”

Kadınların sosyal hayata entegrasyonunu sağlamak ve mikro ölçüde bile olsa ev ekonomilerine katkılarını artırmak için faaliyetler yürüttüklerini belirten Başkan Yeşim Akkaş, “Kadınlarımızın ürettiği, el emeği ürünleri (duvar süsü, seramik, makrome, yastık, kumbara, hediyelik eşya…) ticari marka ve e-ticaret sitelerinin temsilcileri ile buluşturduk. Firmalarla reklam ve banner desteği, digital reklam, kargolama, pazarlama birebir sınıf eğitimi ve mentörlük, e-ihracat konularında yapacakları desteğin ön görüşmelerini yaptık. Bu görüşmeler bile bizleri fazlasıyla heyecanlandırdı” diye konuştu.

“e-TİCARETİN FAYDASINI GÖRDÜK”

Adana Kadın Emeğini Destekleme Kooperatifi (KADINOVA) olarak, ticari markaları ile Trendyol, Hepsiburada, Çiçek Sepeti ve Shopier siteler ile sözleşmeleri imzalayarak sanal mağaza açtıklarını söyleyen Başkan Akkaş, “Özellikle pandemi sürecinde, e-ticaret faaliyetlerinde bulunmamızın çok faydasını gördük. Bu şekilde ticari faaliyetlerimizi geliştirme ve genişletme fırsatını yakaladık. Kooperatifimiz hem sosyal hem de ekonomik anlamda kadınlarımızı güçlendirmeye ve onlara destek vermeye devam edecektir” dedi.