Son zamlarla birlikte Elektrik'te Yüzde 127'ye varan artışın gündeme taşıdığı elektrikte, vatandaştan fatura tahsili yapan Enerji SA'nın kardeş kuruluşu Toroslar EDAŞ, Yüreğir ilçesine 2022 yılında 30 Milyon TL'lik yatırım yapma hedefi olduğu açıklandı. Sanki vatandaştan aldığı Elektrik faturalarının bedeli olarak sunulması gereken hizmet için "fazladan yatırım yapıyormuş" gibi algı oluşturulması vatandaşın tepkisine neden oldu. Özellikle kış aylarında sık sık elektriklerin kesilmesi tartışılırken Toroslar EDAŞ'ın "Yüreğir Belediyesi ile Toroslar EDAŞ, ilçede yaşanabilir mekanların oluşumu ve daha kaliteli, kesintisiz elektrik kullanımı için 2022 yılında 30 milyon TL’yi bulacak yatırım planlandığını duyurdu. 

TOROSLAR EDAŞ DAĞITIM DİREKTÖRÜ MEHMET KAYACI TOPLANTIYA KATILDI

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ile Toroslar EDAŞ Dağıtım Direktörü Mehmet Kayacı, Yüreğir’de sokak sağlıklaştırması kapsamında ilçede elektrik altyapısının yenilenmesi adına yapılan ve yapılacak çalışmaları masaya yatırdı. Görüşmeye belediye başkan yardımcıları, belediyenin ilgili birim müdürleri ile Toroslar EDAŞ Yatırım Planlama ve Yapım İşleri  Müdürleri ve uzmanları da katıldı.

Devam eden çalışmalarla ilgili bilgi veren Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, son 3 yılda ilçede birçok mahalleyi kapsayan elektrik yenileme çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyledi. Yüreğir Belediyesi ile Toroslar EDAŞ arasında yapılan işbirliği ile 2022 yılından itibaren programa alınmasına karar verilen 6 elektrik projesinin bedelinin yaklaşık 30 milyon TL’yi bulacağını açıklayan ve zaten yapılması gereken yatırımların hayata geçirilmesi için özel çaba harcamak zorunda kalan Başkan Kocaispir, “2022 yılında Sarıçam Deresi’nin her iki tarafının aydınlatma çalışmalarına devam edilecek. Mustafa Kemalpaşa Bulvarı’ndaki aydınlatmalar yenilenecek. Başak, Yavuzlar, Akıncılar ve Ulubatlı Hasan Mahallelerimizde elektrik hatları yer altına alınarak ilave trafo tesisleri hayata geçirilecek. Ayrıca ihtiyaç duyulan mahallelerimiz için de planlama çalışmalarımız devam edecek.” şeklinde konuştu.