Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) adına, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) tarafından düzenlenen ve “Enerjinin Geleceği” başlığı altında bir araya gelecek TMMOB 11. Enerji Sempozyumu 14-15-16 Aralık 2017 tarihlerinde Adana Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde  gerçekleştirilecek.

ÇEVRESEL VE KÜLTÜREL ETKİLER DEĞERLENDİRİLECEK
Sempozyumla ilgili bilgi veren EMO Adana Şube Başkanı Mehmet Mak, bugüne kadar düzenlenen TMMOB Enerji Sempozyumlarında; enerji alanının tüm bileşenlerinin kendilerini ifade edebildiği, belirlenen ana temalar etrafında enerji konusunun farklı uzmanlarla ele alındığı ve somut sonuçlar üretilerek bunların kamuoyu ile paylaşıldığı demokratik kürsüler yaratıldığını, bu sempozyumda da “Enerjinin Geleceği” ana temasından hareketle konunun sosyal, ekonomik, çevresel ve kültürel etkileri etrafında değerlendirmeler yapılacağını kaydetti.
Bugün dünyada ve ülkemizde merkez sermayenin birikimini arttırmak adına, doğal kaynaklar, madenler, SİT alanları, tarımsal araziler, içme suları ve ormanların yok edildiğini, küresel ısınma ve çölleşme ile radyoaktif sızıntıların sürdüğü, genetik çeşitliliğin bozulduğu ve canlı türlerinin giderek azaldığı bir dönemin yaşandığını kaydeden Mak, sempozyumun bölge ve ülke açısından önemli olduğunu vurguladı.

BAŞLIKLARI SIRALADI
Adanalıları sempozyuma davet eden Mak, şunları söyledi:
“Böyle bir dönemde TMMOB olarak enerji konusunu tartışırken; planlama, kaynakların doğru kullanımı ve toplumsal yarar ekseninde, üretilen enerjinin adil paylaşımı meselesine geçmişten bugüne vurgu yapmak ve çözümler üretmek üzere tarihsel bir sorumlulukla bu Sempozyumu düzenliyoruz. Sermayenin kendini genişletilmiş ölçekte yeniden üretmek adına ekonomik büyümenin gerektirdiği sınırsız pazar arayışına çare bulmak için geliştirdiği, doğanın finansallaştırılması ve dünya ölçeğinde toprak, hava, su dahil tüm canlıların metalaştırılmasına karşı TMMOB başka bir uygarlığın mücadelesini vermektedir. Düzenlenecek Sempozyumda; Dünyada ve Türkiye’de Enerjinin Geleceği, Enerjide Planlama ve Ekonomi, Enerjide Öncelikler, Enerji ve Savaş, Enerji Çevre ve Toplum, Küresel Enerji Rekabeti, Enerji Kaynakları ve Teknolojik Gelişmeler, Adana, Hatay, Mersin ve Çevresindeki Yerel Enerji Sorunları ve  Enerji Kooperatifleri alt konu başlıkları olarak tespit edilmiştir.”