Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, rahmet ve bereket ayı Ramazan'ın son günlerine yaklaşıldığını hatırlatarak, oldukça sıkıntılı günler geçiren esnaf ve sanatkarın Ramazan alışverişi nedeniyle az da olsa nefes aldığını, bayram alışverişinin de can simidi olacağını söyledi.

Bayram öncesi tüm hazırlıklarını tamamlayan esnafın alışveriş için Adanalıları beklediğini kaydeden Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, "Türkiye ekonomik anlamda kötü günlerden geçiyor. Bu durumdan en fazla etkilenen kesim ise hiç şüphesiz esnaf ve sanatkarlarımız oldu. Bir yanda ekonomideki kara tablo, diğer yanda iğneden ipliğe kadar tüm girdi maliyetlerine gelen zamlar esnafın belini büktü. Borçla ayakta durmaya çalışan, siftah yapmadan kepenk kapatan esnafımız umudunu bayramlara ve özel günlere bağladı. Bayram alışverişine çıkacak vatandaşlar çarşı pazara hareketlilik getirecek. Piyasaların canlanması doğal olarak esnafımızın da yüzünü güldürecek" dedi.

Vatandaşlara bayram alışverişi için güvenilir, bilinir esnafı, özellikle mahalle esnafını tercih etmeleri uyarısında bulunan Birlik Başkanı Sözütek, "Kesesini ve sağlığını düşünen her vatandaşımıza, yıllardır mahallesinde hizmet veren, güvendiği, tanıdığı mahalle esnafını tercih etmelerini öneriyorum. Esnafımızda her keseye uygun ürünler mevcut. Vatandaşlarımız dilediği ürünü mahallesindeki esnaftan gönül rahatlığıyla satın alarak, tüketebilir" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara, bayram alışverişi nedeniyle artan talebi fırsata çevirmek isteyen istismarcılara karşı dikkatli olmaları uyarısında bulunan Başkan Sözütek, merdiven altı olarak tabir edilen yerlerde insan sağlığını hiçe sayarak üretim ve satış yapanlara karşı İl Ticaret Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Tarım Müdürlüğü yetkililerini denetim görevlerini yerine getirmeye çağırdı.