Uludağ'ı, ikinci kez Sarıçam Belediye Başkanı olarak seçilmesinden ötürü kutlayan Birlik Başkanı Sözütek, Sarıçam'ın gelişmekte olan bir ilçe olduğuna dikkati çekerek, "Bu bağlamda Sarıçam'ın diğer ilçelere göre daha avantajlı olduğunu söyleyebiliriz. Sahip olduğunuz deneyiminiz, bilgi, birikiminizle Sarıçam'ın bu avantajını fırsata çevireceğinize ve yaptığınız güzel hizmetlere yenilerini ekleyeceğinize inancımız tamdır" dedi.

Ziyarette esnaf ve sanatkarların sorunlarına da değinen Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, ekonominin can damarı ve kalkınmanın lokomotifi konumundaki küçük esnafın zor günlerden geçtiğini dile getirdi.

Başkan Sözütek, "Esnafımızın sorunları burada birkaç kelimeyle anlatılamayacak kadar fazla. Ekonomik kriz ve artan girdi maliyetleri karşısında ayakta durmakta güçlük çeken esnafımız, kayıt dışı çalışan işyerleri nedeniyle bir de haksız rekabetle karşı karşıya kalıyor. Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak yaşanan sorunlar ve yerel ölçekte gerçekleştirilmesi gereken çözüm önerileri hakkında yürüttüğümüz çalışma rapor aşamasında. Elde edilen veriler ışığında hazırlanan rapor tamamlandığında sizinle de paylaşırız. Bunun dışında Sarıçam'a ve Sarıçam'da iş yapan esnaf ve sanatkarlarımıza hizmet noktasında bizlere de bir görev düşerse her zaman yanınızda olduğumuzun bilinmesini isterim" ifadelerini kullandı.

Başkan Sözütek ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ise esnaf ve sanatkarların yaşadıkları sorunların farkında olduklarını söyledi. Sarıçam'da küçük sanayi sitesi benzeri bir site kuracaklarını belirten Başkan Uludağ, dağınık olarak faaliyet gösteren mermerci, marangoz, demirci ve benzeri işyerlerini oraya taşıyacaklarını kaydetti.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Başkan Sözütek'in yanı yanı sıra, Başkanvekili Mustafa Göktaş, Yönetim Kurulu Üyeleri  Ahmet Akçay, Mustafa Gökay Karakuş, Yalçın Avcı Denetim Kurulu Üyeleri Oğuz Başman, Bülent Öğrü ve Nuri Zengin de hazır bulundu.