Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada esnaf ve sanatkarların vatandaşın taleplerini karşılamak için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve Adanalıları bayram alışverişine beklediğini söyledi.

Konfeksiyoncudan terziye, bakkaldan manava, fırıncıdan pastaneciye, şarküteriden kasaba, bıçakçıdan bileyiciye, taksiciden dolmuşçuya kadar tüm sektörlerin bayramı iple çektiğini belirten Birlik Başkanı Sözütek, "Bayram alışverişine çıkacak vatandaşlar çarşı pazara hareketlilik getirecek. Piyasaların canlanması doğal olarak esnafımızın da yüzünü güldürecek" dedi.

Bayram alışverişinin, ekonomik göstergelerdeki olumsuz tablo ve gün aşırı gelen zamların darboğaza sürüklediği esnafa can simidi olacağını kaydeden Başkan Nihat Sözütek, alışverişe çıkacak vatandaşlardan AVM ve zincir marketler yerine, her bütçeye ve zevke uygun seçenekler sunan güvenilir, bilinir esnafı, özellikle mahalle esnafını tercih etmelerini istedi.

"İHTİYAÇLARINIZI ESNAFTAN KARŞILAYIN"

Ticarette temel prensibin dürüstlük ve güven duygusu olduğunun altını çizen Başkan Nihat Sözütek, "Esnafımızda her bütçeye ve zevke uygun seçenekler mevcut. Sağlığını ve kesesini düşünen tüm vatandaşlarımızı, hijyen kurallarına uyan, kaliteli ürünleri uygun fiyata satan, güler yüz, hoşgörü ve samimiyet esasıyla hizmet sunan esnafımızdan alışveriş yapmaya bekliyoruz" diye konuştu.

Vatandaşlardan sadece bayram alışverişi için değil, bayramların dışında da tüm ihtiyaçlarını AVM ve zincir marketler yerine küçük esnaftan karşılamalarını isteyen Başkan Sözütek, hac ve umreye gidecek olanlara da hediyelik eşyaları kendi şehirlerinden almaları çağrısı yaptı.

Hac ve umre vazifesi için Türkiye'den Suudi Arabistan'a gidenlerin her yıl hediyelik eşya için milyarlarca lira harcadığını hatırlatan Başkan Sözütek, "Hac ve umre dönüşü dağıtılacak hediyeler için Suudi Arabistan'da neredeyse bir servet kazandırıyoruz. Biz istiyoruz ki bu paralar ülkemizde kalsın. Bunun için de vatandaşlarımızdan hediyelerini kendi şehirlerinde bulunan esnaftan almalarını istiyoruz. Üstelik buradaki ürünler hem daha ucuz hem de daha kaliteli" şeklinde konuştu.

"AVM ZİNCİR MARKETLER 1 GÜN TATİL EDİLSİN"

Küçük esnaf ve sanatkarın desteklenmesi adına yetkililere de seslenen Başkan Nihat Sözütek Kurban Bayramı'nın 1. günü AVM ve zincir marketlerin tatil edilmesini istedi. Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak konuyla ilgili Adana Valiliği'ne yazılı müracaatta bulunulduğunu belirten Birlik Başkanı Nihat Sözütek, "AVM ve zincir marketlerin bir günlüğüne bile olsa tatil edilmesi esnafımızın işlerine az da olsa hareketlilik getirecektir. Valimiz sayın Mahmut Demirtaş'ın esnafımızın bu talebine olumlu bakacağı ve yasalar çerçevesinde gerekli düzenlemeleri yapacağına inancımız tamdır" ifadelerini kullandı.

Başkan Sözütek, ayrıca şehrin farklı bölgelerinde bulunan AVM'ler ve hemen hemen her mahallenin birkaç sokağında birden mantar gibi türeyen zincir marketlerin çalışma saatleri ile ilgili yeni bir düzenleme yapılmasını istediklerini dile getirdi. Esnafın rekabet gücünün artması ve işlerinin açılması için AVM ve zincir marketlerin saat 09:00 olan açılış saatlerini