Türkiye Fidan Üreticileri Birliği (FÜAB) Yönetim Kurulu  Başkanı Gürsel Tanrıver,  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının aldığı son kararla kendilerine üye olmayan ve kayıt dışı kontrolsüz fidan üretenlere ‘Kontrol Raporu’nun düzenlenmeyeceğini söyledi.

 Kayıt dışı kontrolsüz fidan üreticileri ile üyelerinin meyvecilik sektörü için oldukça sıkıntılı ve büyük bir tehlike ile karşı karşıya kaldığını belirten Başkan Tanrıver, buna duyarlı kalan ve önemli bir karar alan Bakanlık yetkililerine teşekkür ederek, “Bu uygulama Türk meyvecilik sektörüne hayırlı olsun” dedi. 

 

FÜAB ÜYELERİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM ATILDI

Konuyla ilgili açıklamaya yapan  FÜAB Başkanı Gürsel Tanrıver, “Uzun süredir üzerinde çalıştığımız bu konuyla ilgili olarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri ile yapmış olduğumuz toplantılar sonucu 81 İl Tarım Müdürlüğüne yazılan bir Genelge ile çözüm sağlayarak büyük bir adım attık. Bakanlığımız 81 ile gönderdiği 06.02.2015 Tarih ve 10306 Sayılı Genelge ile FÜAB üyeliği için, beyannamelerin kabulü esnasında Birliğe Üyelik Belgesi olmayanların işlemlerine kontrol zamanına kadar süre verilecek, bu süre içerisinde üye olmayan firmalara ait beyannameler için kontrol yapılmayacak ve dolayısıyla kontrol raporu düzenlenmeyecektir. Bu konuya göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı bakanlığımızın değerli yetkililerine teşekkür ederim”  diye konuştu.

Başkan Tanrıver ayrıca, FÜAB yönetim kurulu olarak bu tip çalışmalarının,sektörün hak ettiği yere gelmesi için önümüzdeki dönem içerisinde de devam edeceğini sözlerine ekledi.