İhracatta sıfır tolerans gösterilen ve büyük problem olarak görülen Akdeniz meyve sineğinin ovadaki tuzaklarda görülmeye başlandığını belirten Süleyman Girmen, bu konuda geçen yılki gibi toplu olarak mücadele için geç kalınmadan harekete geçilmesi gerektiğini söyledi. Girmen, "Akdeniz meyve sineğinin popülasyonunu artıran etkenleri ortadan kaldırarak mücadeleye başlanmasına müteakip tuzak ve kimyasal mücadelede geç kalınmaması gerekiyor.  Zamanında gerekli müdahaleyi yapamazsak büyük sorunlarla karşılaşılabilir" dedi.

'YURT DIŞINDA KARANTİNA UYGULANAN BİR ZARARLI'

Akdeniz meyve sineğinin yurt dışında karantina uygulanan zararlı olduğunun unutulmaması gerektiğini belirten Girmen şöyle devam etti:

"Geçen yıl, tüm Çukurova'da Akdeniz meyve sineği ile toplu mücadele yaptık. Bu konuda Valiliğimiz, Belediyelerimiz hepsi destek verdi. Çünkü bu zararlı sektörün tüm ilgili kurum ve kuruluşları ile çiftçilerimizle ortak hareket ederek mücadele edilebilecek bir zararlı. Akdeniz meyve sineğinin toleransı ihracatta sıfırdır. Bu sinek, yurt dışında karantina uygulanan bir zararlıdır. Örneğin ihraç ettiğimiz bir TIR'ın içindeki tonlarca üründen birinde bile Akdeniz meyve sineği tarafından zarar verilmemiş olması gerekiyor. Bu nedenle bu zararlıyla toplu mücadele çok önemli."