ASKON Adana Şubesi’nde ‘ASKON Toplantıları-1’ adıyla düzenlenen konferans öncesi bir konuşma yapan ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, ASKON üyeleri arasındaki birlik ve beraberliği pekiştirmek, istişarelerde bulunmak, üyelerin güncel ekonomik gelişmelerden, mevzuat değişimlerinden, yeni teknolojik yönelimler ve trendlerden haberdar olmaları için bundan sonra her ay düzenli olarak bilgilendirme toplantıları yapacaklarını söyledi.‘Haklı Zenglik’ sloganıyla ASKON çatısı altında çalışmalarını sürdürdüklerini bildiren Çalışkan, “Yeni istihdamlar açmak için tüm gücümüzle çalışarak, Adana’nın ve Türkiye’nin ekonomisine katkımızı artırmak için çaba gösteriyoruz” dedi.

KOSGEB’in Yeni Vizyonu ve Yeni Destek Programları hakkında ASKON üyelerine bilgi veren KOSGEB Adana Şube Başkanı Hamit Sucu ise, KOSGEB’i KOBİ’leri değiştiren, dönüştüren, rehberlik eden bir kurum haline getirmek istediklerini belirtti. 1990 yılında kurulan KOSGEB’in, küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomideki payını ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek, sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek amacıyla çalışmalar yaptığını ifade eden Sucu, yeni dönem KOSGEB desteklerinin KOBİ’lerin bölge, sektör ve ölçek parametrelerine göre farklılaşan ihtiyaçlarını dikkate alarak kurgulandığını söyledi. Sucu, “Yeni destek yönetmeliği ile genişleyen hedef kitlemizin ihtiyaçlarına cevap veren, erişimi kolay, etkin ve yalın, gelişime açık ve dinamik, maliyet ve farklılaştırma esaslı stratejilerin uygulanmasına imkan sağlayan, işletmelerin Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini daha etkin destekleyen, ortaklık kültürünü teşvik eden, girişimciliğin desteklendiği ve girişimcilik kültürünün yaygınlaştırıldığı bir destek sistemi oluşturulmuştur” diye konuştu. 
KOSGEB’in kriz döneminde 125 bin işletmeye 4 milyar TL’lik kredi sağladığını kaydeden Sucu, Türkiye’de işletmelerin yüzde 99’unun KOBİ niteliğinde olduğuna dikkat çekerek, “KOSGEB 1.5 senedir üzerinde çalıştığı kredilendirme çalışmalarını bitirdi. KOBİ’lere özel kredilendirmeyi başardık. Bu desteklerimiz, KOSGEB İşletme Geliştirme Destekleri, KOSGEB Finansman (Kredi-Faiz) Destekleri, KOSGEB Labarotuvar Proje ve Bilgilendirme Destekleri’dir. KOSGEB’in daha önceki pespektifinde sadece imalatçı KOBİ’lere destek varken, 2009 Mayıs ayında yapılan düzenlemeyle hizmet sektörüne de destek vermeye başladık. Böylelikle destek verdiğimiz KOBİ sayısı 400 bin’den 3 milyon KOBİ’ye çıkmış oldu” dedi. Pazarlama projesi, üretim kalite çalışmalarında faaliyet gösteren KOBİ’ler 150 bin liraya kadar destek, 150 bin liraya kadar hibe bir desteği sağlanacağını bildiren Sucu, İşbirliği-güç birliği destek projesinden yararlanmak isteyen KOBİ’lere de 250 bin lira geri ödemesiz, 500 bin lira geri ödemeli destek sağlayacaklarını belirtti. Sucu,AR-GE İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programında ise 300 bin liraya kadar geri ödemesiz destek sağlayacaklarını söyledi. Bilgilendirme Toplantısı’ndan sonra Sucu’ya ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.