ATB Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak ve meclis üyeleri, ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Rana Dal ve yönetim kurulunun hazır bulunduğu ziyarette açılış konuşmasını yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Bu gün mutlu günümüz. Başkanımız bizi ziyaret ederek onurlandırdılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Adana Ticaret Borsası asırlık bir çınar, bu çınara emeği geçenlere de ayrıca teşekkür ediyorum. Tabi tarım dendiğinde akla Adana geliyor. Adana’da da borsamız bunun önderliğini yapıyor. Onun için borsamızın işlevini ve önemini daha çok önemsiyoruz. Yönetimimiz ve meclisimizle bunun gereklerini yapmaya çalışıyoruz. Açılışını dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yaptığı toplamda 135 bin ton depolama kapasite ile planlanan yeni kampüsümüzün ilk planda 45 bin depolama kapasitesi bitirilmeye çalışılıyor. Tüccar ofisleri, laboratuarlar, alım-satım salonları ve İdari binası olacak” diyerek görsel maketler üzerinde bilgilendirme yaptı.

 

BİRLİKTELİK RUHU İLE ADANA YENİDEN AYAĞA KALKACAK

Adananın sanayi ve tekstilde önder şehirlerinden olduğunu, insanların ticareti ve sanayiyi Adana’da öğrendiğini, son yıllarda biraz sıkıntıya uğrayarak bu ivmesinden kayıplar yaşandığını ifade eden ATB Başkanı Şahin Bilgiç, “‘Yitik kaybedildiği yerde aranır’ diye bir tabir vardır. Biz bu değerleri burada kaybettikse yine buradan ayağa kaldıracağız. Adana Kültürü olan bir şehirdir. Geçmişte sanayinin, tarımın başkenti, tekstilde Türkiye’ye örnek olan bu şehri tekrar ayağa kaldırmak bizim birliktelik ruhumuzla olacak. Biz Adana’da bütün oda ve borsa olarak, Organize Sanayi Bölgesi olarak, Büyükşehrimiz, Valiliğimiz ve 14 milletvekilimizle beraber bunu başaracağımıza inanıyorum. Çünkü Adana bu başarıyı hak ediyor. Rifat başkanımızın vesile olacağı adı TOBB Adana Endüstri Meslek Lisesi Protokolü imzalandı. Adana Ticaret Borsası olarak Türkiye’ye örnek olması için Meslek Lisesi içerisinde bir tarım bölümü, bir de hayvancılık bölümü olması lazım. Diğer bölümlerden Adana’da çok var. Ama ben bu iki bölümünde Adana’da olmasını arzu ediyorum. Bunu da başardığımızda bölgedeki ara eleman problemi de ortadan kalkar. Bizim Odalar Borsalar Birliğimizin gerçekleştireceği bu okul inşallah tarım ve hayvancılık anlamında da güzel hizmetlere vesile olacaktır. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

 

HİSARCIKLIOĞLU, “YENİ YÖNETİME HAYIRLI OLSUN DEMEK İÇİN BURADAYIZ”

Adanaya iki hayırlı iş için geldiklerini ifade eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Hayırlı işimizin bir tanesi TOBB’un gerçekleştireceği 24 derslikli Endüstri Meslek Lisesinin imza töreni ve ATB, ATO ve ADASO’nun yüksek vergi ödeyen kardeşlerimizi ödüllendirmek için buradayız. Buraya gelmişken Adana Ticaret Borsamızın yeni görev devir teslimi oldu. Yeni yönetime ‘hayırlı olsun’ demek için de buradayız. Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç ve Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak’ın başarılı çalışmalarını sürdüreceklerini biliyoruz. Geçtiğimiz dönem ATB Başkanı Muammer Çalışkan ile çok güzel işlere imza attık. ATB Başkanlığı süresinde yaptığı hizmetler için kendisine çok teşekkür ediyorum. Türkiye’de tarımın başkenti olan Adana için Borsa Kampüsü gurur duyacağımız bir eserdir. Ve Adanaya yakışacaktır. Asli hizmet verilecek Borsa Kampüsü için hepinizi kutluyorum. Dolayısıyla Adana; Ticaret Borsası, Ticaret Odası ve Sanayi Odasıyla, Ceyhan’ıyla, Kozan’ıyla Odalar Birliğini yönetim kuruluyla temsil ediyor. Bu Adana için büyük bir şans. Adana bunu birlik ve beraberlik içerisinde götürdüğü için de ben bütün oda başkanlarımın hepsini kutluyorum. Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır. Geçmiş dönemden bu döneme Adana’daki oda ve borsa başkanlarımın hepsinden Allah razı olsun. Bu güne kadar başımızı hiç ağrıtmadılar” diye konuştu.

Konuşmaların ardından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Şahin Bilgiç ve Sabahattin Yumuşak’a hayırlı olsun plaketi verdi. Bilgiç ve Yumuşak’ta günün anısına Hisarcıklıoğlu’na tablo hediye etti. Ziyaret, Hisarcıklıoğlu’nun borsa personeli ile hatıra fotoğrafı çektirmesi ile son buldu.