Açılışta konuşan TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, gıda, ambalaj ve plastik sektörlerinin sağladıkları istihdam gücü, potansiyeli, ihracat verileri göz önüne alındığında ülkenin lokomotif sektörleri içinde başı çektiğini söyledi.

Ersözlü, "Bu fuarlar düzenlendiği ilk günden bugüne bölgenin ekonomisini canlandırırken sektörün en büyük platformu haline gelmiştir" dedi. 180 firmanın 700´den fazla markasıyla fuarda yer alacağını söyleyen Ersözlü, bu yıl 4´üncüsü düzenlenen fuara 35 bin ziyaretçi beklediklerini belirtti.

Ersözlü, konuşmasında şunları söyledi: "Tarımsal ürünlerin zenginliğiyle Çukurova bölgesinde böylesine önemli sektörlerde düzenlediğimiz fuarlarımızın başta Adana olmak üzere tüm bölge ekonomisi ve yatırımları için katkılar sağlayacağı inancındayız. Gıda, tarım ve tarıma dayalı sanayinin başşehri Adana, son dönemde ambalaj plastik sektörlerinde de ciddi yatırımlarla adından söz ettirmekte, bölge için büyük önem taşıyan projelerle sektör için önemli bir pazar haline gelmektedir.

Adana ve bölgesindeki nüfusun her yıl ortalamasını da düşündüğümüzde, bu pazarın önümüzdeki yıllarda da canlılığını sürdürecek olması fuarlarımızın, Adana ve bölgesi için ne kadar önem arz ettiğinin göstergesidir. Bu yıl fuarlarımızda 1500´ün üzerinde ürün, birbirinden şık stantlarda sergilenecek. Geçtiğimiz yıl 30 binin üzerindeki ziyaretçisi ile sektörün en önemli buluşmaları haline gelen fuarlarımızın bu yıl da aynı hedefle gezileceğini umuyoruz. Yurt içi ve yurt dışından gelecek onbinlerce ziyaretçi pazar akşamına kadar açık kalacak fuarlarımızda sektördeki gelişmeleri yakından takip edecek, ürünleri kıyaslama fırsatı bulacaklardır."

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ise Türkiye´de 7 fuar ili olduğunu, fuarların optimum olabilmesi için bu 7 nokta dışında fuar düzenlenmemesi gerektiğini söyledi. "Ekmeği fazla pişirirsen, yanar" diyen Durak, açılış törenine katılan Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah´a bölgede fuar yarışına girmemeleri konusunda esprili bir uyarıda bulundu. "Osmaniye´nin aklı başında bir valisi var" diyerek, Osmaniye´de fuarcılık çalışmalarının başlamaması gerektiğini ima eden Durak, "Adana gıda sektöründe liderdir. Bu fuar içinde doğru adres Adana´dır" diye konuştu.

Adana Valisi İlhan Atış da konuşmasına "Sayın Durak, Osmaniye´de fuar açılmasının önünü kesti" sözleriyle başladı. Bölgede fuar enflasyonu yaşandığını öne süren Vali Atış, "Bu da fuarların amacına ulaşmasını engelliyor, katılımcıların ilgisi dağılıyor" diye konuştu.

Törene katılan protokol üyeleri konuşmaların ardından, kurdele kesip fuar alanını gezdiler.
Çukurova Gıda Gıda-Tek 2010 Fuarı ve Ambalaj - Plastik 2010 Fuarı, 25-27 Mart 2010 tarihleri arasında 11.00 - 20.00, 28 Mart 2010 günü ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.