Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB) çifte açılış sevinci yaşandı. Akalın Makine Limited Şirketi yeni bir döküm fabrikası ile ekonomiye yeni istihdam alanı kazandırırken Adana Döküm Sanayi A.Ş. de 10. yıl kutlaması çerçevesinde yeni idari binasının açılışını gerçekleştirdi. AOSB İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akalın’ın sahibi olduğu Akalın Makine’nin günlük 500 kilogram kapasiteli döküm fabrikası ile Halil Ergun’un Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı, Mustafa Akalın ile Mustafa Aslan’ın yönetim kurulu üyeliğini üstlendiği Adana Döküm Sanayi A.Ş.’nin yeni hizmet binası açılışı iş dünyasını da bir araya getirdi.
Yeni hizmet binası ve yeni döküm fabrikasının açılış kurdelasını Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) ile Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (Çukurova SİFED) Başkanı Süleyman Sönmez’le birlikte kesen Mustafa Akalın, 10 ton tek parça kapasiteli yeni dökümhane sayesinde üretimlerinin yüzde 90’ını ihraç etmeyi hedeflediklerini söyledi.
Adana Döküm ve Akalın Makine’nin standartlar doğrultusunda araç-gereç ve kapasitesi yüksek bir kalite ve kontrol laboratuarı oluşturduğunu vurgulayan Mustafa Akalın, “Başarının olmazsa olmazı kalite kontroldür. Bu yönümüzle de onur duyuyoruz” dedi.
40 TONDAN 180 TONA…
Adana Döküm Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Halil Ergun ise 10 yıl önce bu işe soyunurken dünyada kabul görmüş Alman ve Amerikan standartlarına uygun işler yapmayı amaç edindiklerini ve bu hedeflere ulaşmanın kıvancını yaşadıklarını söyledi. Adana Döküm’ün kuruluşunda 1 ton olan tek parça ağırlığını bugün 4 tona, aylık döküm kapasitesini ise 40 tondan 180 tona çıkardığını aktaran Ergun, “Yakın gelecekte amacımız 10 tonluk parçalar dökmek ve aylık döküm kapasitemizi de 180 tondan 800 tona çıkarmak olacaktır. Bu arada daha küçük parçaların dökümünde yaşanan yer ve teknik sorunların üstesinden Akalın Makine bünyesinde bugün hizmete giren dökümhane ile geleceğiz” diye konuştu.
KİMLER KATILDI
Kurdelaları aynı zamanda ADSİAD Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olan Mustafa Akalın ile birlikte kesen ADASO Başkanı Zeki Kıvanç ve ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez ise Adana ekonomisine kazandırılan yeni fabrika, idari bina ve istihdam alanı için Adana Döküm ve Akalın Makine’ye teşekkür etti.  Açılışlara ADASO
Meclis Başkan Yardımcısı İsrafil Uçurum, ADASO Başkan Yardımcıları Fırat Karalı ve Erdoğan Şire, Sayman Üye İmam Gazali Hıradağı, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Özkök, Faruk Aytek, İsa Tuzcu, Süleyman Baş, Ahmet Güldiker ve Genel Sekreter Gazi Yılmaz ile ADSİAD Basın Yayın Tanıtım Çalışma Grubu Başkanı Mustafa Öncül’ün yanı sıra sanayi ve iş dünyasından birçok isim katıldı.